Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Demokrasi ve İnsan Hakları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 115 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları Ata Yayıncılık

Örneğin hatalı davrandığımızı düşündüğümüz, özellikle de karşımızdakine zayıf taraflarımızı gösterdiğimiz anlarda, öfkemizi kendimize yönelttiğimizi fark edip kendimizi affetmeyi deneyebiliriz. Aynı şeyi, öz güvenimizi korumak adına, olmadığımız biri gibi davrandığımız ve kendi kendimizi içinden çıkılmaz durumlara soktuğumuz koşulları gördüğümüzde de yapabiliriz. Kısacası işe, hayal ettiğimiz kişi olmadığımız için kendimizi affederek başlayabiliriz. Bu şekilde herkes bir gün kendi ile barışarak kendine ve karşısındakine daha fazla güven duymayı başarabilecektir.

Psikolog Çiğdem Toksoy (Düzenlenmiştir.)

Bireyin Kendisiyle ve Toplumla Barışık Olması

İnsanlar gereksinimlerini karşılamak, sosyalleşmek ve kendilerini güvende hissetmek için toplumsal ilişkiler içerisinde yer almak zorundadır Bir insan, kendisini ifade etme ve gerçekleştirme olanaklarını ancak toplumsal ilişkiler içerisinde kazanabilir. Bunun için çaba gösteren ve bunda başarılı olan bireyler mutlu ve huzurlu olur. Bireyin kendini tanıması, yeteneklerinin farkında olması ve beklentilerini bu doğrultuda tutması kendisiyle barışık olmasını sağlayacaktır. Böylece birey, toplumsal barış için önemli bir adım atmış olacaktır. Bunun yanında bireyin kendisinin iyi, kötü, güçlü, zayıf yönlerini bilmesi ve bunları olduğu gibi kabul etmesi, kendini değerli görmesi öz saygı duygusunu da güçlendirecektir. Yine bu doğrultuda bir yaşam biçimi benimseyen birey, toplumsal yaşamın her alanında kendisine duyduğu saygıdan dolayı onur duygusunu da yaşayacaktır.

Toplumdaki her birey öncelikle kendi davranışlarından sorumludur. Davranışlarının sonuçlarına göre karar alan, bu kararı uygulayan, tepkilerini ölçülü veren ve bu doğrultuda iletişime açık olan birey, toplumsal barışın sağlanmasında etkili bir rol oynayacağı gibi, kendini değerli de görecektir. Yaşadığı kültürel yapının içinde aidiyet duygusu gelişmiş bireylerin çoğunlukta olduğu toplumlarda çatışmadan çok uzlaşma kültürü hâkimdir Sorunlar çatışma yoluyla değil, uzlaşma yoluyla çözülür. Uzlaşma kültürünün içerisindeki en önemli değer, hiç kuşkusuz müsamahadır. Müsamahanın hâkim olduğu toplumlarda bireyler barış içinde yaşar. Kendisiyle barışık olan, öz saygısı güçlü bireyler olaylar karşısında olumlu tavırlar sergiler Çevrelerinde bir barış ortamı oluşturan bireyler topluma iyi birer örnektirler. Her toplum, yapısı gereği farklı inanışlara, gelenek, görenek, örf ve âdetlere sahiptir Türkiye’deki insanların bir olaya verdiği tepkiler ile İngiltere’deki insanların aynı ya da benzer olay karşısında verdiği tepkiler farklılıklar içerebilir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9, 10, 11, 12. Sınıf Ata Yayınları Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 115 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!