Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Demokrasi ve İnsan Hakları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 19 Cevapları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 19 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 19 Cevapları Ata Yayıncılık

Toplumsal Yaşamda Demokrasi Kültürünün Geliştirilmesi

Demokrasi kültürünün temeli ailede atılır. Aileler, çocuklarına küçük yaşlardan itibaren okulda, sosyal çevrede, toplumsal yaşamın başka alanlarında karşılaşacakları farklı yaşam biçimlerine ve inançlara saygı göstermeyi öğretmelidir. Aile içerisinde çocuğa sorumluluk verilmesi, çocuğun hak ve özgürlüklerini ebeveynlerinin kontrolünde kullanması demokrasi kültürünün şekillenmesinde önemli rol oynar. Uzmanlar en etkili öğrenmenin 0-6 yaş aralığında olduğunu belirtmektedir. Bu yaşlarda, demokratik ortam içerisinde büyüyen çocukların demokrasi kültürünü içselleştirmesi kolay olacaktır.

Toplumun aileden sonraki en önemli kurumlarından biri olan okullar, demokrasi kültürünün öğrenildiği ve uygulandığı yerlerdir. Millî Eğitim Temel Kanunu’nda, “Güçlü ve istikrarlı, hür ve demokratik bir toplum düzeninin gerçekleştirilmesi ve devamı için yurttaşların sahip olması gereken demokrasi bilincinin, yurt yönetimine ait bilgi, anlayış ve davranışlarla sorumluluk duygusunun ve manevi değerlere saygının, her türlü eğitim çalışmalarında öğrencilere kazandırılıp geliştirilmesine çalışılır.” denilmektedir. Demokratik eğitim öğrenciler tarafından üstlenilen kişisel sorumluluğun artmasını ve öğrencilere, gerçek karar alma gücü vermeyi kapsar Sınıf, öğrencilerin demokrasiyi yaşayarak öğrendikleri bir laboratuvar olarak kullanılabilir.

Bireyler; ailede aldıkları eğitimi, bilgileri ve yaşam biçimlerini toplumun diğer alanlarına taşır. Toplum, aileden ve okuldan farklı olarak çok katmanlı ilişkilerden ve farklı yapıdaki gruplardan meydana gelmiştir. Toplumsal yaşamda her birey, demokrasi kültürü içerisinde farklı etkileşimlerde bulunarak toplumsal yapıyı oluşturan kurumların işleyişine katkıda bulunacaktır. Demokrasinin sürdürülebilmesi için bireylerin öncelikle karşılıklı müsamaha, uzlaşma ve barış içerisinde yaşaması gerekir. Demokrasi sadece seçimler, siyasi partiler, güçler ayrılığı gibi ilkelerle yaşatılmaz. Uygulamada demokrasinin toplum içerisinde yaşatılması da önemlidir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9, 10, 11, 12. Sınıf Ata Yayınları Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 19 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!