Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Demokrasi ve İnsan Hakları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 85 Cevapları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 85 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 85 Cevapları Ata Yayıncılık

Çünkü çok kısa sürede yayılabilen haberlerin yaratabileceği etkiler, kolayca toplumsal kaosa dönüşebilir. Sosyal medya kullanıcılarının etik yaklaşım ve hassasiyet içinde paylaşım gerçekleştirmeleri, toplumsal hayatı ve insanların güvenliğini tehlikeye sokacak yaklaşımlardan kaçınmaları gerektiğini öne çıkarmaktadır.

Akademik Literatürde Beşinci Güç

Sosyal medya, akademik literatürde “soft power” veya “beşinci güç” olarak ifade edilmeye başlandı. Sosyal medyanın beşinci güç olarak tespitinde doğruluk payı olmakla birlikte gücünün abartıldığı, sosyal hareketlerdeki gerçek nedenlerin yeterince irdelenmediği ve halk hareketlerinde asıl görülmesi gereken boyutların ihmal edilerek abartılı bir güç söyleminin giderek yaygınlaştığı görülüyor.

Bununla birlikte madalyonun diğer tarafını da unutmamak gerekir. Sosyal medyanın gücünün bilinçsiz ya da kontrolsüz kullanımı; nefret söyleminin yaygınlaşması, bireylerin kişilik haklarının zedelenmesi, psikolojik saldırı, simgesel şiddet, rıza alınmamış mahrem görüntülerin yayımlanması, sahte hesaplar açılarak insanların yanıltılması; sömürü, taciz ve hakaret gibi pek çok olumsuz söylemin dolaşıma girmesine, yanlış hatta art niyetli görüş ve enformasyonun yayımlanmasına neden olabiliyor. Bu çağrının amacı sosyal medya kullanım özgürlüğünün engellenmesi değil, aksine kullanım özgürlüğünün “suç işleme özgürlüğüne” dönüşmesinin önüne geçilmesi ve bu yolla daha sağlıklı iletişim ortamlarının kendini gösterdiği toplumsal yapıya katkı sağlamak. Bilgi, belge, haber ve görüntülerin doğrulanmadan yayınlanmaması, paylaşılması durumunda neye katkı sağlayacağı veya kime ne gibi bir zararı dokunacağı irdelenmeden paylaşılmaması son derece önemli.

“Sosyal medya kullanıcısı” refleksinin ötesine geçen bilinçli ve sorumlu bir kullanıcı olmak önemli ve gerekli. Anlık duygularla hareketten ziyade, herkesin inanç, dil, kültür, toplumsal cinsiyet, politik tercih gibi özelliklerine saygılı, bireysel özgürlük sınırlarını aşmayan ve her bireyin bu alanlarına saygı duyan bir sosyal medya kullanıcısı olmanın önemini ve gerekliliğini bir kez daha vurgulamak gerekiyor.

Prof. Dr. Şahin Karasar (Kısaltılmıştır.)

Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Etik Kullanımı

Günümüzde interneti kullanmayan kişi sayısı oldukça azdır. İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte bilgi ve iletişim teknolojilerinde hızlı gelişmeler yaşanmaktadır. Bu teknoloji dünyada olup bitenler hakkında bizi haberdar etmekle kalmayıp aynı zamanda bizim de hem haber kaynağı hem de haberin taşıyıcısı olmamız yönünde yeni bir iletişim biçimini yaratmaktadır. Ayrıca iletişim süreçlerini çeşitlendirerek bize farklı olanaklar sunabilmektedir Sosyal medya aracılığıyla kendimizi ifade ederken görüntülü, sesli ya da yazılı birçok iletiyi alıp bunları değerlendirdikten sonra dolaşıma sokabiliyoruz.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9, 10, 11, 12. Sınıf Ata Yayınları Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 85 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!