Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Demokrasi ve İnsan Hakları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 86 Cevapları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 86 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 86 Cevapları Ata Yayıncılık

İnternetin gelişmesi; bilgiye erişimi ve bireyin kendisini ifade etmesini kolaylaştırmış fakat bilgi kirliliğine yol açarak birçok konuda dezenformasyona neden olmuştur. Özellikle sosyal medya üzerindeki paylaşımlar bir denetim mekanizmasının kontrolünde olmadığı için ciddi riskler barındırmaktadır. Ancak ne olursa olsun elektronik haberleşme ve sosyal medya araçları yoluyla demokratik yaşama katılım, geçmiş yıllara göre çok daha güçlüdür. Birçok devlet organına, önemli görevler üstlenmiş sivil toplum kuruluşlarına ulaşmak, yaşanan sıkıntıları dile getirmek ya da olumsuz bir durum karşısında tepki göstermek oldukça kolaylaşmıştır. Bunun yanında herhangi bir konuda kamuoyu oluşturmak, örgütlenmek geçmişe göre daha hızlı olabilmektedir. Yani bilgi ve iletişim araçları sayesinde doğrudan demokrasiden daha çok söz edilir olmuştur.

Bu teknoloji üzerinden gelişmeleri anbean takip etmek, anketler düzenlemek, anketleri cevaplandırmak, etkinlikleri takip etmek, etkinlik oluşturmak, düşünceleri anında paylaşmak mümkündür. Ancak bütün bu araçları kendi çıkarları doğrultusunda etik olmayan bir biçimde kullanan çok sayıda birey ya da kuruluş bulunmaktadır. Bunlara karşı dikkatli olmak son derece önemlidir. Alınan bilgi ya da haberlerin olduğu gibi kullanılması etik açıdan sorunlara neden olmaktadır. İnternette, özellikle sosyal medyada paylaşılan her bilginin doğruluğu sorgulanmalı ve bu bilgiler farklı kaynaklarda yer alan bilgilerle karşılaştırılmalıdır. Böyle yapılmadığı takdirde bilgiyi art niyetli şekilde dolaşıma sokan kişilerin amaçlarına hizmet edilmiş olur.

Bilgi ve iletişim teknolojisindeki hızlı gelişim, dijital vatandaşlık gibi bir kavramı gündeme getirmiştir. Bireylerin teknolojiden yararlanırken bazı normlara dikkat etmeleri hem onları hem de toplumu ahlaki açıdan ve güvenlik bakımından ilgilendirir. Bilgi ve iletişim teknolojisini kullanan kişilerin dijital vatandaşlık normlarından haberdar olması ve bu normlara uyması gerekir. Dijital vatandaş ise bilgi ve iletişim kaynaklarını kullanırken bunların kötü yanlarını eleştirebilen, buradaki davranışlarının etik sonuçlarını bilen ve her zaman ahlaki kararlar alabilen, teknolojiyi kötüye kullanmayan, bu teknolojileri kullanırken gereğinden fazla zaman harcamayan, dijital dünyada iletişim kurarken ve iş birliği yaparken doğru davranışa teşvik eden, başkalarına zarar vermeyen kişidir. Bu bilince sahip bireylerin yetişmesi için eğitim kurumlarına büyük görevler düşmektedir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9, 10, 11, 12. Sınıf Ata Yayınları Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 86 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!