Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Demokrasi ve İnsan Hakları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 93 Cevapları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 93 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 93 Cevapları Ata Yayıncılık

Anadolu, ilk kurulan medeniyetlerden günümüze kadar birçok kültürel değerin oluşumuna ev sahipliği yapmıştır. Ülkemizde farklı etnik yapıya veya inanca sahip topluluklar bulunmaktadır. Bu toplulukların her biri, kültürümüzü oluşturmada bir temel taşı görevi görür. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı her bölgemizin ve ilimizin ayrı bir kültürel yapısı vardır. Bu kültürel yapılar arasındaki farklılıklar, toplumsal yaşantımızın zenginlik kaynağını oluşturmaktadır. Bölgeler arasındaki kültürel etkileşimler özellikle şehirleşme oranındaki nüfus artışından sonra hız kazanmıştır. Bugün ülkemizin her yerinde yapılan düğünlerde bir yandan zeybek oynanırken diğer yandan horon oynanabilmektedir. Sofralarımız ülkemizin çeşitli bölgelerine özgü lezzetlerle doludur. Konya yöresine ait etli ekmek, Siirt ve Bitlis yörelerinin ortak kültürü büryan kebabı, Anadolu’nun birçok yöresinde yapılan keşkek gibi türler gelenekselleşmiş kültürel ürünlerdendir Halk oyunları ve yemeklerimiz dışında türkülerimizden kıyafetlerimize, çocuk oyunlarımızdan kına gecelerimize kadar birçok kültürel değerimiz her bölgede farklılık göstererek yaşamaya devam etmektedir.

ETKİNLİK

Yurt dışında yaşayan 5 milyonu aşkın Türk vatandaşının yaklaşık 4 milyonu Batı Avrupa ülkelerindedir. Türk vatandaşlarının kültürel farklılıklarına rağmen Avrupa toplumlarıyla nasıl entegre (bütünleşmiş) olduklarını araştırınız. Araştırma sonuçlarını bir kompozisyon hâlinde sınıf ya da okul panosunda paylaşınız.

  • Cevap: Belli bir ortamda geçirilen vakit o ortamdaki kurallar ve normlarla bütünleşmenizi sağlar. Batı Avrupa’da yaşayan Türklerin de buna maruz kaldığını düşünüyorum. İlk yıllarda yaşanan zorlukların hepsi zaman içerisinde bir alışkanlık olmaktan çıkıp, bulunduğumuz ortama göre mutasyona uğruyor. Buna evrimi de örnek verebiliriz. Canlılar yaşam koşullarına göre evrimleşmektedirler, bu evrim çoğunlukla fizyolojik olsa da kültürel açıdan da bir evrim mevcuttur.

ETKİNLİK

Aşağıda kültürümüze ait ögelerden bazıları verilmiştir. Yazılı ve görsel medya aracılığıyla size ayrılan alandaki soruları araştırarak cevaplandırınız. Cevaplarınızı arkadaşlarınızla sınıfta paylaşınız.

Hıdırellez nedir? Türk kültürü açısından önemini yazınız.

  • Cevap: Orta Asya, Orta Doğu, Anadolu ve Balkanlarda kutlanan bir mevsim geçiş bayramıdır. Manevi anlamda dünyada darda düşenlerin yardımına gidildiği bir kutsal gün olarak görülmektedir.

Bozlak nedir? Hangi yörelerde söylenmektedir? Yazınız.

  • Cevap: Güney ve Orta Anadolu’da çoğunluklu olmak üzere, Türk Halk Edebiyatındaki bir uzun hava türüdür. Konusunu da genellikle bu bölgelerde çoğunlukla yaşanan kan davalarından, aşiret olaylarından ve kavuşamayan aşıklardan alır.

9, 10, 11, 12. Sınıf Ata Yayınları Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 93 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
16
unlike
4
angry
3
love
2
clap
1
sad
0
happy
0
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!