Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Demokrasi ve İnsan Hakları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 96 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları Ata Yayıncılık

Toplumsal normlar ve değerler, toplumsal yaşamda çatışmaların nasıl çözüleceği konularında bireylere yol gösterir. Toplumsal norm ve değerlere uygun davranmak, belirsizlikleri ortadan kaldırdığı gibi bireyin sosyalleşmesini de sağlamaktadır. Sosyal yapı içerisinde birey, edindiği kültürel değerlerle çeşitli gruplarda kendisini ifade eder. Böylelikle bireyin öz saygısı gelişir, buna bağlı olarak güven duygusu güçlenir.

Toplum içerisinde zamanla meydana gelen farklılıklar, toplumsal yapımızın canlılığını, hareketliliğini de sağlamaktadır. Bu yolla meydana gelen değer ve semboller, toplumsal hayatın zenginliği içerisinde yapısal olarak önemli bir görevi yerine getirir. Farklılıkları yok saymak, tek tip insan yaratmaya çalışmak toplumsal zenginliğimizi yok edebileceği gibi millî birlik ve beraberliğimizi de zayıflatacaktır.

Toplumdaki farklılıkları değiştirmeden kabul etmek, müsamahanın kalıcı bir değer olmasını sağlar. Her türlü ilişkide başta sevgi ve saygı olmak üzere barış, onur, sorumluluk gibi değerlerin varlığı önemli birer yapı taşıdır. Manevi değerlere karşı duyarlılık toplumu güçlendirir, insanları bir arada tutar ve kişilerde birçok işi beraber yapma, ortak hareket etme ülküsü yaratır. Kültürümüzde yer alan misafirperverlik “Misafir on kısmetle gelir; birini yer, dokuzunu bırakır.” atasözüne, dayanışma “Dost, kara günde belli olur.” atasözüne, yardımlaşmaysa “Komşu komşunun külüne muhtaçtır.” atasözüne yansımıştır. Bizi güçlü bir toplum yapan bu değerler, evrensel anlamda da birer üst değerdir.

Millî kültür ögelerimizin başında dil gelir. Dil olmadan öteki unsurların meydana gelmesi mümkün değildir. Atatürk’ün “Millî duygu ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin millî ve zengin olması, millî duygunun gelişmesinde başlıca etkendir.” sözünde, dilin birleştirici ve bütünleştirici rolü ve önemi ortaya çıkmaktadır. Millî birlik ve beraberliğin, barışın ve huzurun, dayanışmanın, merhametin ön plana çıktığı en önemli kültürel ögelerimizden biri de millî ve dinî bayramlarımızdır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9, 10, 11, 12. Sınıf Ata Yayınları Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 96 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!