Dinler Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 133
“Dinler Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 133 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Dinler Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 133
Osmanlı İmparatorluğu’nda hahamlık resmî bir makam olarak 1835 yılında tanınmıştır. Çünkü Osmanlı’da gayrimüslim unsurlar “millet” sistemi ile yönetilmekteydi. Bu sisteme göre Yahudilere -diğer azınlıklarda olduğu gibi-, din, dil, eğitim ve özel iç hukukları hususunda birtakım serbestlik verilmiş ve bunların idaresi ilgili dinî grubun liderine bırakılmıştı. Onların çözemedikleri hususlarda Osmanlı Devleti’nin hukuku devreye girmekteydi. Günümüzde Türkiye’deki ha- hambaşılık, Beyoğlu’nda görevini icra etmeye devam etmektedir.
Yezidilik daha çok Türkiye, Irak, Suriye ve İran’da görülen bir inanç sistemine denir. Bu gruba Yezidi isminin verilmesinin arka planında; İran’ın Yezd şehrinden gelen köklerinin olması, Farsçada “melek, tanrı” anlamında ized kelimesinin kullanılması, Tanrıya kulluk edenler anlamında ezidi, izidi denilmesi ile Emevi halifesi I. Yezid’e bağlılıkları şeklinde görüşler vardır. Grup, kendilerini Ezidi şeklinde isimlendirmektedir. Yezidiliğin asıl şekillenmeye başladığı dönem, 12. yüzyılda yaşamış Adî b. Müsafir zamanındadır.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
Dinler Tarihi Ders Kitabı Sayfa 133 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.























