Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Girişimcilik Ders Kitabı Sistem Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları

Girişimcilik Ders Kitabı Sistem Ofset Yayınları Ders Kitabı Sayfa 18 Cevabı

Girişimcilik Ders Kitabı Sistem Ofset Yayınları Ders Kitabı Sayfa 18 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “Girişimcilik Ders Kitabı Sistem Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Emine BAŞAR tarafından 216 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Oğuz TUNÇEL tarafından yapılmış.

Girişimcilik Ders Kitabı Sistem Ofset Yayınları Ders Kitabı Sayfa 18 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

Soru:

Mustafa Kemal Atatürk, İskender, Cengiz Han, Fatih Sultan Mehmet, Mahatma Gandhi, Martin Luther King gibi dünya tarihini etkileyen liderlerden birini seçerek askeri ve siyasi hayatları boyunca aldıkları kararları, yönetici ve liderlik özellikleri açısından inceleyiniz, yaptığınız çalışmaları sınıf ortamında arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap Fatih büyük düşünen ve büyük hedefleri olan bir liderdi.Gerçekleştirmek istediği ideallerinin büyüklüğü, azim ve gayretini kamçılamıştı. Hedeflerini gerçekleştirmek için gerekiyorsa geceler boyu uykusuz kalmayı göze almıştı. Sultan Mehmed’in hedefleri davası gibi büyük olmuş, ömrünü bu hedeflerini gerçekleştirmek için adamıştır. “Ya ben İstanbul’u alırım, ya da İstanbul beni alır.” sözü bunu net bir şekilde göstermektedir.

    Başarı için kendisine ve milletine güveni tamdı.
    Sultanın her şart ve durumda kendisine ve milletine olan güveni, aşılamaz denilen surları aşmasına ve zaferden zafere koşmasına imkân vermiştir. Nitekim Osmanlı ordularının Anadolu’da, Balkanlarda, İtalya’da, Kırım’da gerçekleştirdiği fetihler bu itimadın haklılığını ortaya koymaktadır.

    Başarı yolunda hiçbir şeyin kendisini yıldırmasına fırsat vermezdi.
    Fatih, “Suya düşenin değil, sudan çıkamayanın boğulacağını” bilen, içine düştüğü cendereden çıkış yolları arayan bir anlayışa sahipti. Nitekim Çandarlı Halil Paşa gibi bazı devlet adamlarının savaşa muhalefet etmesinin yanında Bizans’ın çetin savunması ve Türk donanmasının bir ara başarısız olması, genç sultanı yıldırmamış, İstanbul kuşatmasını kaldırmayı bir an bile düşünmemiştir. Belgrat Savaşı’nın en kızgın anında ordusu dağılacakken düşman üzerine atını sürüp ordusunu şevklendirmesi, dirençli ve motivasyonu yüksek bir lider olduğunun ve başarı yolunda sabredenin muradına ereceğine samimiyetle inandığının işaretidir.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!