“Görgü Kuralları ve Nezaket Ders Kitabı Cevapları Sayfa 36 Meb Yayınları (2. Kitap)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Görgü Kuralları ve Nezaket Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları (2. Kitap) Sayfa 36

Etkinlik
Soru: Aşağıda çocukların içinde bulundukları duygu durumlarını anlatan hikâyeler verilmiştir. Yönergeler doğrultusunda etkinliği tamamlayınız. 1. Sınıfta 3 grup oluşturulur. 2. Gruplardan kendi aralarında bir sözcü seçmeleri istenir. 3. Hikâyelerin gruplar arasında nasıl paylaşılacağı öğretmen ve öğrenciler tarafından birlikte belirlenir ve hikâyeler dağıtılır. 4. Grupların aldığı hikâyeleri okumaları, değerlendirmeleri ve ilgili soruları cevaplamaları istenir. 5. Grubun hikâyeye yönelik yaptığı değerlendirmeler ve ilgili sorulara verilen cevaplar grup sözcüsü tarafından açıklanır. 6. Diğer grupların eleştirileri ve değerlendirmeye katkıları sorulur.
  • Cevap:
BAŞARIYA GİDEN YOL Ali, küçük yaşlardan itibaren yüzmeye meraklı bir çocuktu. Her gün büyük bir hevesle yüzme antrenmanlarına katılıyor, yarışmalarda başarılı olmak için elinden geleni yapıyordu. Ancak, yaklaşan büyük yarış onu hem heyecanlandırıyor hem de biraz korkutuyordu. Antrenörü, Ali’nin bu süreçte çok çalıştığını fark etmiş ve onu motive etmeye çalışıyordu. Yarış günü geldiğinde, Ali'nin kalbi hızlıca atıyordu. Diğer rakiplerine baktığında, hepsinin ne kadar güçlü olduğunu fark etti ve biraz endişelendi. Ancak, bir an durup antrenörüyle yaptığı konuşmayı hatırladı: "Başarı, sadece kazanmak değil, en iyi performansını göstermek için elinden gelenin en iyisini yapmaktır." Bu sözler onu sakinleştirdi. Yarış başladı ve Ali tüm gücüyle yüzdü. Sonunda birinci olamasa da en iyi derecesini yaptı. Yarış sonrasında rakipleri Ali'yi tebrik etti ve onun cesaretiyle gurur duyduklarını söylediler. Ali, sadece bir yarış kazanmanın değil, zorluklarla yüzleşip elinden gelenin en iyisini yapmanın gerçek başarı olduğunu anlamıştı. Bu yarış ona, pes etmemeyi ve her zorluğun bir öğretici deneyim olduğunu öğretti.
**** ALİ: Ali’nin yüzmeye olan ilgisi küçük yaşlarda başlamıştı. Onun bu ilgisini fark eden ailesi, Ali’yi bir yüzme kursuna gönderdi. Ali hiçbir dersi kaçırmıyor, boş zamanlarında millî yüzücülerin yarışlarını izliyordu. Kendini geliştirmek için nefes egzersizleri yapıyor, sağlıklı ve dengeli besleniyor, uyku düzenine çok dikkat ediyordu. Onun bu çabası ve kısa sürede katettiği ilerleme hocalarının gözünden kaçmamıştı. 2 ay sonra yapılacak yarış için seçilen sporculardan biri de Ali oldu. Yarış günü geldiğinde Ali’nin heyecanı yüzünden okunuyordu. Nihayet bütün sporcular yerlerini aldı. Başlama düdüğü ile yarış başladı. Zorlu geçen mücadele sonrasında Ali yarışmada birinci oldu.
Soru: • Yarışı kazanan Ali’nin yerinde siz olsaydınız rakiplerinize görgü kuralları ve nezaket doğrultusunda nasıl davranırdınız? Açıklayınız.
  • Cevap: Rakiplerime saygılı davranır, hepsini tebrik ederdim. Kazanmış olmama rağmen onların çabasını takdir eder, başarılarının devamını dilerdim.

Soru: • Ali’nin yüzme yarışmasındaki rakiplerinden biri olsaydınız yarış sonrasında görgü kuralları ve nezaket doğrultusunda ona nasıl davranırdınız? Açıklayınız.
  • Cevap: Ali'yi başarısından dolayı içtenlikle tebrik eder ve onun emeğini takdir ederdim. Nezaketle "Tebrik ederim, gerçekten çok iyi yarıştın!" der ve gelecekteki yarışlar için başarılar dilerdim.

Görgü Kuralları ve Nezaket (2. Kitap) Ders Kitabı Sayfa 36 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.