Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

Gülümsedi Kırmızı Metni Etkinlik Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

Gülümsedi Kırmızı metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 238-239-240-241-242 (Milli Mücadele ve Atatürk)

Gülümsedi Kırmızı Metni Cevapları

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 237 Cevabı

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Bu yılki kutlamalar için sınıfınızda ve okulunuzda ne gibi hazırlıklar yapılıyor?

  • Cevap: Okulumuz süslendi, her yerde bayraklar asıldı, biz de okul olarak güzel bir şölen olsun diye provalar sonunda güzel oyunlar çıkaracağız

2. Bu kutlamalarda siz de herhangi bir görev aldınız mı? Neler yaptınız? Anlatınız.

  • Cevap: Evet geçen sene öğretmenimiz bizlere bir gösteri hazırlattı hepimiz neşeyle sergilemiştik.

3. Sınıfa getirdiğiniz şiir, düzyazı ve görsel gereçleri sınıf panosunda sergileyiniz.

  • Cevap: Bu etkinliği sizler yapabilirsiniz.

1. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 240 Cevabı

Aşağıdaki resimlerde anlatılan bayramların adlarını yazalım.

  • Cevap:

2. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 241 Cevabı

Şiirin bulunduğu sayfadaki görselleri inceleyelim. Aşağıdaki soruları cevaplayalım.

1. Görsellerdeki çocuklar hangi renk kıyafetler giymiş? Sizce bunun sebebi nedir?

  • Cevap: Kırmızı beyaz kıyafetleri daha çok giymişlerdir. Çünkü Al bayrağımızın rengi de kırmızı beyazdır. Bundan dolayı bayrağı simgeleyen renklerin olması normaldir.

2. Siz olsanız şiir için ne tür resimler çizerdiniz?

  • Cevap: Ben olsam bayrağın olduğu dünyanın olduğu ve çocukların el ele tutuştuğu resimler çizerdim.

3. ETKİNLİK 

Aşağıdaki yönergelerde istenenleri, “Gülümsedi Kırmızı” şiirine göre yazalım.

1. Şiirin ilk dizesini yazınız.

  • Cevap: Çocuklarla geldi bahar:

2. Şiirin son dizesindeki kelimelerden harf sayısı fazla olanı yazınız.

  • Cevap: Kaplerindeki

3. Şiirin başlığını yazınız.

  • Cevap: Gülümsedi Kırmızı

4. ETKİNLİK 

Şiirin konusunu ve ana duygusunu yazalım.

  • Cevap:

Şiirin konusu: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı işlenmektedir.

Şiirin ana duygusu: Çocuklar için bu dünyanın barış ve sevgi dolu olması gerektiği

5. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 242 Cevabı

Şiire farklı bir başlık yazalım.

  • Cevap: Yaşasın 23 Nisan

6. ETKİNLİK 

Metindeki hangi olaylar ve durumlar hayal ürünüdür?

  • Cevap: Gün, karanfil gibi kokmuş. Beyazı da almış yanına Bayrak olmuş bunlar gerçek dünyada olmayacak ancak hayal ürünü olan şeylerdir.

7. ETKİNLİK 

Yurtdışında yaşayan birini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamaya davet etmek için bir e-posta yazınız.

  • Cevap:

Sevgili arkadaşım Hans,

Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ülkemizde kutlamak için seni Türkiye’ye davet ediyorum. En güzel kıyafetlerini giy ve gel, seni sabırsızlıkla bekliyorum.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

1. Çanakkale Savaşı hakkında araştırma yapınız.

  • Cevap: Çanakkale Savaşı veya Çanakkale Muharebeleri, I. Dünya Savaşı sırasında 1915–1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası’nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebeleridir.

2. Çanakkale ile ilgili şiirler bulup sınıfa getiriniz.

  • Cevap: ÇANAKKALE DİYARINDA
Denize takılan kilit
Dünyayı kaldıran yiğit
Alaylar var toptan şehit
Çanakkale diyarında
Kahraman şehit çavuşlar
Şehitliğe uçan kuşlar
Savaşta yeni buluşlar
Çanakkale diyarında

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 7. Tema Milli Mücadele ve Atatürk Sayfa 238, 239, 240, 241, 242 Gülümsedi Kırmızı Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
28
clap
9
love
5
unlike
5
angry
2
sad
1
happy
1
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!