Hem Spor Hem Dans Jimnastik Metni Etkinlik Cevapları (6. Sınıf Türkçe)
Hem Spor Hem Dans Jimnastik metni cevapları ve soruları, Anka Yayınları 6. Sınıf Türkçe Ders kitabı sayfa 246-247-248-249-250 (Sağlık ve Spor Teması)
Hem Spor Hem Dans Jimnastik Metni Cevapları
6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 246 Cevabı
DÜŞÜNELİM-TARTIŞALIM
1. Hangi spor dalları ile uğraşıyorsunuz? Niçin?
- Cevap: En sevdiğim spor olduğu için voleybolla ve arkadaşlarımla en çok oynadığımız oyun olduğu için futbolla uğraşıyorum.
2. Sporun hayatınıza olumlu katkıları nelerdir?
- Cevap: Spor sayesinde kendimi zinde ve canlı hissediyorum, sağlıklı bir vücuda sahip oluyorum.
3. Jimnastik hakkında neler biliyorsunuz?
- Cevap: Jimnastiğin, bedensel çeviklik, esneklik, güç, denge, koordinasyon, kuvvet ve estetik yeteneklerin geliştirilmesini amaçlayan bir spor ve egzersiz dalı olduğunu, genellikle kendi vücut ağırlığıyla yapılan hareketleri içerdiğini ve bir dizi akrobasi, esneklik ve denge unsuru içerdiğini biliyorum. Ayrıca çeşitli dallara ayrıldığını da biliyorum.
Metni işaretleyerek okuma tekniğine göre okuyunuz. Önemli gördüğünüz yerlerin altını çiziniz. Çizdiğiniz bölümleri anlamlı bir paragraf hâlinde 1. etkinliğe yazınız.
- Cevap: Jimnastik hem vücudu ısıtmak için yapılan hareketlere verilen isim hem de ayrı bir spor dalı. Jimnastiğin en yaygın çeşitleri artistik, ritmik ve trambolin jimnastiktir. Jimnastikte yapılabilecek birçok hareket var. Takla, ters takla, amuda kalkmak, köprü ve çember; bunlardan en bilinenleridir. Jimnastik sporuna erken yaşta başlamak önemlidir. Üç yaşından itibaren başlayacağın bu sporda yaş çok mühim. Ne kadar küçüksen başarılı olma ihtimalin de o kadar yüksek.
1. ETKİNLİK
6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 248 CevabıÖnemli görüp çizdiğiniz bölümleri anlamlı bir paragraf şeklinde yazınız.
- Cevap: Jimnastik hem vücudu ısıtmak için yapılan hareketlere verilen isim hem de ayrı bir spor dalı. Jimnastiğin en yaygın çeşitleri artistik, ritmik ve trambolin jimnastiktir. Jimnastikte yapılabilecek birçok hareket var. Takla, ters takla, amuda kalkmak, köprü ve çember; bunlardan en bilinenleridir. Jimnastik sporuna erken yaşta başlamak önemlidir. Üç yaşından itibaren başlayacağın bu sporda yaş çok mühim. Ne kadar küçüksen başarılı olma ihtimalin de o kadar yüksek.
2. ETKİNLİK
Aşağıdaki soruları okuduğunuz metne göre cevaplayınız.
1. Jimnastiğin en bilinen türleri nelerdir?
- Cevap: Jimnastiğin en bilinen türleri artistik, ritmik ve trambolin jimnastiktir.
2. Ritmik jimnastik ne tür aletlerle yapılmaktadır?
- Cevap: Ritmik jimnastik top çember, lobut, kurdele gibi farklı aletlerle yapılmaktadır.
3. Jimnastik sporuna kaç yaşında başlanması önerilmektedir? Bunun sebebi ne olabilir?
- Cevap: Jimnastik sporuna 3 yaşında başlanması önerilmektedir. Bunun sebebi küçük yaşta başlamanın başarı ihtimalini yükseltmesidir.
4. Jimnastik gösterilerini izlemek neden bir dans gösterisine benzetilmektedir?
- Cevap: Jimnastik gösterilerini izlemek, hareketlerin güzel ve düzgün yapılmasından dolayı yani izleyende bir güzellik duygusu uyandırdığı için dans gösterisine benzetilmektedir.
5. Jimnastik yapan bireylerin hangi yönleri gelişir?
- Cevap: Jimnastik yapan bireylerin vücudunu daha esnek ve kuvvetli yapar, odaklanmayı ve refleksleri kuvvetlendirir, sürat ve beceri kazandırır.
6. Ayşe Begüm Onbaşı kimdir? Bu alanda ne tür başarılar kazanmıştır?
- Cevap: Ayşe Begüm Onbaşı, 2016 senesinde Güney Kore’de düzenlenen Aerobik Dünya Şampiyonası’nda on beş, on yedi yaş kategorisinde altın madalya kazanan, 2017 senesinde İtalya’da düzenlenen Avrupa Aerobik Jimnastik Şampiyonası’nda da altın madalya kazanan bir sporcumuzdur.
7. Herhangi bir spor dalında elde ettiğiniz başarılarınız var mı? Arkadaşlarınızla paylaşınız.
- Cevap: Sınıfımızda düzenlenen masa tenisi turnuvasında birinci olmuştum.
8. Düzenli spor yapmak insana neler kazandırır? Hangi spor dalları çocuklara daha uygundur?
- Cevap: Düzenli spor yapmak öncelikle sağlığımıza yararlıdır. Spor sayesinde vücudumuz zinde kalır. Spor yaparken yağ yaktığımız için fazla kilolarımızdan da kurtuluruz. Hayatımızı disiplin altına alırız, vücudumuz daha dayanıklı hâle gelir.
3. ETKİNLİK
Atatürk’ün aşağıdaki özdeyişini sınıfta tartışınız. Konuşmalarınızda uygun geçiş ve bağlantı ifadelerini kullanınız (Ama, fakat, ancak, lâkin, bununla birlikte, buna rağmen). “Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlâklısını severim.”
- Cevap:
4. ETKİNLİK
6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 249 CevabıAşağıdaki metinde yapılmış olan yazım yanlışlarını ve noktalama eksiklerini belirleyiniz. Yazım yanlışlarını düzelterek ve noktalama eksikliklerini gidererek metni yeniden yazınız. ÖNEMLİ OLAN MÜCADELE EDİP DOST KALABİLMEK Spor da asıl amaç illede kazanmak değil spor yapmaktır () Önemli olan spor yapmak mücadele eden taraflardan biri olabilmektir () Karşılaşma sonucunda elde edilen kupalar () madalyalar seneler akıp geçtikçe unutulur () anlamını () değerini yitirir. Bu müsabakalarda edinilen dostluklar ise ömür boyu devam eder () Sağlık ise ömür boyu sizinle olursa dünyanında en şanslı insanısınızdır ( ) Ayrıca kaybetmekde kazanmakda dünyanın sonu değildir () Bugün kaybetmişsiniz ama bir gün bir bakmışsınız kazanmışsınız () Bu yüzden tarafların birbirlerini hor görmeleri yanlış bir tutumdur () Ne ekerseniz onu biçersiniz () Dostluksa tarlanıza ektiğiniz, biçtiğinizde dostluk olur.
- Cevap:
Sporda asıl amaç ille de kazanmak değil spor yapmaktır(.) Önemli olan spor yapmak mücadele eden taraflardan biri olabilmektir (.) Karşılaşma sonucunda elde edilen kupalar (,) madalyalar seneler akıp geçtikçe unutulur (;) anlamını (,) değerini yitirir. Bu müsabakalarda edinilen dostluklar ise ömür boyu devam eder (.) Sağlık ise ömür boyu sizinle olursa dünyanın da en şanslı insanısınızdır (.) Ayrıca kaybetmek de kazanmak da dünyanın sonu değildir (.) Bugün kaybetmişsiniz ama bir gün bir bakmışsınız kazanmışsınız (.) Bu yüzden tarafların birbirlerini hor görmeleri yanlış bir tutumdur (.) Ne ekerseniz onu biçersiniz (.) Dostluksa tarlanıza ektiğiniz, biçtiğiniz de dostluk olur.
5. ETKİNLİK
Aşağıdaki cümlelerde bulunan ek hâlindeki zamirlerin bulunduğu kelimeleri belirleyip yazınız.
- Cevap:
6. ETKİNLİK
6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 250 CevabıAşağıdaki cümlelerde hangi anlam ilişkilerinin olduğunu belirleyiniz ve gerekli işaretlemeleri yapınız.
- Cevap:
7. ETKİNLİK
Aşağıdaki kavram kutusundan yararlanarak “sporda dostluk” konulu bir öykü yazınız. Öykünüze uygun bir başlık koyunuz. dostluk, saygı, spor yapmak, sporcu, futbol, maç, taraftar, skor, yenilmek
- Cevap:
6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anka Kuşu Yayınları Sağlık ve Spor Teması Sayfa 246-247-248-249-250 Hem Spor Hem Dans Jimnastik Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok