Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları

Hiç Durmadan Öğreniyorum Metni Etkinlik Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

Hiç Durmadan Öğreniyorum metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 3. Sınıf Türkçe Çalışma kitabı sayfa 78, 79, 80, 81, 82, 83 (6. Tema Bilim ve Teknoloji)

Hiç Durmadan Öğreniyorum Metni Cevapları

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 78 Cevabı

1. METİN

Aşağıda bir bilim insanının taşıması gereken bazı özellikler verilmiştir. Bu özelliklerden sizin sahip olduklarınızı görseldeki tahtanın içine yazınız.

  • Cevap:

Aşağıdaki metni noktalama işaretlerine dikkat ederek sesli okuyunuz ve ilgili çalışmaları yapınız.

HİÇ DURMADAN ÖĞRENİYORUM

Her gün pek çok yeni şey öğreniriz. Yeni tanıştığımız insanların adlarını arkadaşlarımızın ev adreslerini, paten kaymayı, bisiklete binmeyi ya da basketbol oynamayı, hatta İngilizce konuşmayı…Peki, bunları nasıl öğrendiğimizi keşfetmek ister misiniz?
Öğrenmek için öncelikle duymamız, görmemiz, dokunmamız, tatmamız ya da koklamamız gerekir. Kısaca biz öğrenirken duyularımız işbaşındadır. Duyularımız sayesinde çevremizdeki şeyleri algılarız. Bunlardan bazıları daha çok ilgimizi çeker.

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 79 Cevabı

Bu nedenle onları aklımızda uzun süre tutmak ve unutmamak isteriz.
Bu da sık sık kullanmakla, örneğin bisiklete sık binmek ya da tekrar etmekle, örneğin bir arkadaşımızın adını defalarca söylemekle olur. Bunu yaptığımız zaman onları öğrenmiş oluruz. Zaman içinde öğrendiğimiz şeylerin sayısı artar. Böylece var olan bilgilerimizin üzerine sürekli yeni bilgiler ekleyerek öğrenme yolculuğumuzu sürdürürüz. Ayrıca eskiden öğrendiğimiz bilgiler, bazı yeni bilgileri daha kolay öğrenmemizi sağlar. Örneğin İngilizce biliyorsak Almanca öğrenmemiz daha kolay olur. Çünkü İngilizcenin dil yapısı ve kimi sözcükler Almancanınkine çok benzer. Böylece İngilizceyi hiç bilmeyen birine göre İngilizce bilenler Almancayı daha çabuk öğrenirler. Aslında öğrenme, tıpkı bir bina inşa etmeye benzer! Öğrendiğimiz her yeni bilgi, bu binanın bir kat daha yükselmesini sağlar. Yaşamımız boyunca öğrenmeyi sürdürürüz. Her zaman, her yaşta öğreneceğimiz yeni bir şeyler mutlaka vardır!
DENEDİM, YANILDIM! BİR DAHA DENEDİM, ÖĞRENDİM!
Bazen yeni bir şey öğrenirken çeşitli denemeler yapar, deneye yanıla öğreniriz. Bu, bir yapbozu tamamlamaya çalışmaya benzer. Önce yapbozun bir parçasını elimize alır; desenine, biçimine bakarız. Sonra da bu parçanın doğru yerini bulmaya çalışırız.
Parçalar birbirine uymazsa başka birini deneriz. Sonunda da yapbozun tamamlanması için tüm parçaların nasıl yerleştirilmesi gerektiğini öğreniriz.
GÖZÜMLE GÖRDÜM, ÖĞRENDİM!
Yeni şeyler öğrenirken sevdiğimiz, beğendiğimiz insanların davranışları zaman zaman bize örnek olur. Örneğin ailemizden birinin, bir arkadaşımızın ya da çok sevdiğimiz bir sanatçının belli davranışlarını model alabiliriz. Hatta ister istemez onlar gibi davranmaya başlarız yani onların davranışlarını öğrenmiş oluruz.
HAREKET ETTİM, ÖĞRENDİM!
Bazen yeni bir hareketi öğrenmek için o hareketi sık sık tekrarlamak gerekir, tıpkı bisiklet sürmeyi öğrenirken yaptığımız gibi. Başlangıçta her şey o kadar zordur ki… Gidonu nasıl düz tutacağız? İki tekerlek üzerinde dengemizi nasıl sağlayacağız? Bu hareketleri doğru şekilde yapabilmek için onları sık sık tekrarlamamız gerekir. Bunu başardığımızda artık bisiklet sürmeyi öğrenmişiz demektir. Üstelik yaşamımız boyunca bisiklete binmeyi bir daha hiç unutmayız.
Hande KAYNAK

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 80 Cevabı

1. ÇALIŞMA

Aşağıda anlamı verilen kelimeleri bulmacada bulup kelimelerin üzerini çiziniz.

  • Cevap:

• İnsanların ve hayvanların, dış dünyanın uyaranlarını görme, işitme, koklama, dokunma ve tatma organlarıyla algılama yeteneği, duyum.
• Yapı kurma, yapı yapma, kurma; bir şeyi oluşturma.
• Ortaya çıkarma, meydana çıkarma.
• Var olduğu bilinmeyen bir şeyin ortaya çıkarılması.
• Bir şeye dikkati yönelterek o şeyin bilincine varma.
• Bisiklet ve motosiklette, ön tekerleğe yön vermeye yarayan ve iki ucunda tutacak yeri bulunan enlemesine çubuk.

2. ÇALIŞMA 

A) Aşağıdaki soruları “Hiç Durmadan Öğreniyorum” adlı metne göre cevaplayınız.

• Çocuklar her gün neler öğrenmektedir?

  • Cevap: Yeni tanıştığımız insanların adlarını arkadaşlarımızın ev adreslerini, paten kaymayı, bisiklete binmeyi ya da basketbol oynamayı, hatta İngilizce konuşmayı öğrenmektedir.

• Öğrenmek için ilk önce yapılması gereken nedir?

  • Cevap: Öğrenmek için öncelikle duymamız, görmemiz, dokunmamız, tatmamız ya da koklamamız gerekir.

• Öğrenme neden bir yapbozu tamamlamaya benzer? Açıklayınız.

  • Cevap: Çünkü öğrenme, tıpkı bir bina inşa etmeye benzer! Öğrendiğimiz her yeni bilgi, bu binanın bir kat daha yükselmesini sağlar. Yaşamımız boyunca öğrenmeyi sürdürürüz.

• Öğrenme yöntemleri nelerdir? Siz, en kolay nasıl öğrenirsiniz? Anlatınız.

  • Cevap: Öğrenmenin 3 temel yönteminden bahsedebiliriz:
  • 1- GÖRSEL: görerek ve okuyarak bilgi edinilen yöntemdir. Kendi kendine okuyarak öğrenme, renkli eşyaları, grafik ve haritaları tercih etme eğilimindedirler.
  • 2- İŞİTSEL: işiterek, dinleyerek ve tartışarak bilgi edinilen yöntemdir.
  • 3- KİNESTETİK: hareket enerjisini kullanarak bilgi edinilen yöntemdir. Öğrenilecek şeylerle fiziksel temas kurarak öğrenirler; tat/dil, kişinin el ile duyumsamasına dayanır.

Ben en kolay kinestetik yani enerji kullanarak öğrenmeyi daha kolay buluyorum.

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 81 Cevabı

B) Aşağıda verilenlerin hangi yöntem ya da yöntemlerle öğrenilebileceğini belirleyerek yazınız.

  • Cevap:

Yazı yazmak: İşiterek, görerek dinleme
Ayakkabı bağlamak: Kinestetik, yaparak yaşayarak öğrenme
Flüt çalmak: Kinestetik, görerek işiterek dinleme
Paten kaymak: Görerek, yaparak işitme

3. ÇALIŞMA 

Aşağıda verilen metinleri okuyunuz ve bu metinlerden çıkardığınız ortak fikirlerden hareketle boş konuşma balonunu doldurunuz.

Sence nasıl insanlar keşif ve icatlara öncülük etmiştir?

  • Cevap: Bence özellikle araştıran, meraklı, sabırlı, zeki, akıllı insanlar keşif ve icatlara öncülük etmektedir.

Bilim Kurgunun Babası JULES VERNE (Jul Vern)

Ay’a gitmenin hayal bile edilemediği, denizlerin altına inmenin imkânsız gibi göründüğü yıllarda kaleme aldığı romanları ile insanların hayal gücünü geliştiren ve belki de birçok keşfe kapı aralayan Jules Verne’i bütün dünya fantastik hikâyeleriyle tanıdı. Yeryüzünde kaç kişi Jules Verne’in uçsuz bucaksız hayal gücünün ürünü olan yolculuklara çıkıp hayatının en heyecanlı maceralarını yaşamadı ki? Jules Verne’in anlattıkları hayaldi, gerçek oldu (…) Jules Verne’in geçmişte olması imkânsız gibi görünen ancak bugün insanlığın gerçeği hâline gelen tahminleri şöyle sıralanıyor: balonla uzun menzilli gezi, çok uzun menzilli top, helikopter, insanın aya gitmesi, gezegenler arası seyahat, görüntülü telefon, kuzey ve güney kutbunun keşfi, elektrik motoru, tank, bağımsız dalgıç giysisi. (…)
BASINDAN

ÇOCUKLARIMA

(…)
Örneğin kıyıya çarpan dalgaları sayacaksın
Senden önce kimse saymamış olmalı
Senin saydığın gibi doğru ve güzel
Hem dalgaları hem saymasını severek
(…)
Dalga mı geçiyorsun düşler mi kuruyorsun
Öyle sonsuz sınırsız düşler kur ki çocuğum
Düşlerini somsomut görüp şaşsınlar
Böyle bir dalgacı daha dünyaya gelmedi desinler

Dünyada yapılmamış işler çoktur çocuğum
Derlerse ki bu işler bir şeye yaramaz
De ki bütün işe yarayanlar
İşe yaramaz sanılanlardan çıkar

Aziz NESİN

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 82 Cevabı

4. ÇALIŞMA 

A) “ Bilim ve teknoloji geliştikçe yeni kavramlar ortaya çıkmakta, bunun sonucunda da bu kavramları karşılayacak yeni kelimelere ihtiyaç duyulmaktadır.” Aşağıdaki tabloda, günümüz teknolojisine bağlı olarak ortaya çıkan bazı yabancı kelimeler ve bunların Türkçe karşılıkları verilmiştir. Bir karton üzerinde bu tabloyu, yabancı kelime ile Türkçe karşılığı eşleşecek şekilde yeniden oluşturunuz.

  • Cevap:

B) Aşağıdaki görseli inceleyiniz. Siz de hazırladığınız kartonda, Türkçe kelimelerin kullanımına yönelik böyle bir afiş tasarlayınız. Konuşmalarınızda ve yazılarınızda yabancı dillerden alınmış kelimelerin Türkçe karşılıklarını kullanmaya özen gösteriniz.

  • Cevap:

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 83 Cevabı

5. ÇALIŞMA 

Aşağıdaki görseli inceledikten sonra, verilen soruları cevaplayınız.

1. Bu afişin hazırlanma amacı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bilgilendirmek
B) Reklam yapmak
C) Tanıtım yapmak

  • Cevap: A

2. Afişteki yönergelerin uygulanması neyi sağlar?
A) Bilgiye daha çabuk ulaşılmasını
B) İnternet ortamında kişisel güvenliğin sağlanmasını
C) İnsanların ülkemizde kolay iletişim kurmasını

  • Cevap: A

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 84 Cevabı

6. ÇALIŞMA 

Aşağıdaki metinde, yay ayraçların içine uygun noktalama işaretlerini yazınız.

  • Cevap:

Aziz Sancar, 8 Eylül 1946 ( ‘ ) da Mardin ( ‘ ) de doğdu ( . ) İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Mardin ( ‘ ) de okudu. Üniversite eğitimi için İstanbul ( ‘ ) a gitti. İTÜ ( ‘ ) de tıp fakültesinden birincilikle mezun oldu ( . ) Teksas Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora yaptı ( . ) Yaptığı çalışmalar DNA konusunda ciddi ilerlemeler sağladı ( . ) İsveç Kraliyet Bilimler Akademisinin verdiği Nobel Kimya Ödülü ( ‘ ) nü 2015 ( ‘ ) te aldı (. ) Ödülü ve madalyayı Anıtkabir Müzesi ( ‘ ) ne armağan etti ( . )
Basından

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları 6. Tema Bilim ve Teknoloji Sayfa 78, 79, 80, 81, 82, 83 Hiç Durmadan Öğreniyorum Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
3
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!