Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

İletişim Metni Etkinlik Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

İletişim metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 264-265-266-267-268-269 (Bilim ve Teknoloji)

İletişim Metni Cevapları

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 264 Cevabı

HAZIRLIK

1. Yakın zamanda duyduğunuz en önemli haber nedir?

  • Cevap: Yerli arabanın yapılması idi. Ama daha çok uzun seneler gerekiyormuş.

2. Bu haberi nasıl öğrendiniz?

  • Cevap: Evvelcevap internet sitesinden okudum. Çok güzel bir haber yapmıştı.

3. Uzaktaki insanlarla nasıl haberleşiyorsunuz?

  • Cevap: İnternet veya telefon aracılığı ile.

1. ETKİNLİK

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 266 Cevabı

İletişim” kelimesinin çağrıştırdığı kelimeleri yazalım.

  • Cevap:

Haberleşme
Sohbet
Aile
Söz
Beden dili
Jest ve mimimkler
Telefon
Bilgisayar

2. ETKİNLİK 

Aşağıdaki resimlerde anlatılanları altına yazalım.

  • Cevap:

3. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 267 Cevabı

İletişim araçlarıyla ilgili kavram haritasını tamamlayalım.

  • Cevap:

4. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruları okuduğumuz şiire göre cevaplayalım.

1. Şiir neden bahsediyor?

  • Cevap: İletişim araçları ve iletişimin öneminden.

2. Şiirde kaç kıta var?

  • Cevap: 4 kıta var.

3. Şiirde kaç dize var?

  • Cevap: 16 kıta var.

4. Şiirin en çok hangi kıtasından hoşlandın? Noktalı yerlere yaz.

  • Cevap: Son kıtasından çok hoşlandım. Çünkü iletişimin sevgi ile neleri ortaya koyduğunu okuyoruz.

5. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 268 Cevabı

Görsellerdeki iletişim araçlarının adlarını altlarına yazalım.

  • Cevap:

6. ETKİNLİK 

Şiir ile ilgili iki soru hazırlayarak arkadaşlarımıza soralım.

  • Cevap:

İletişim nedir?
İletişim araçları nelerdir?

Arkadaşlar, aşağıdaki sorular çerçevesinde sınıfta bir tartışma ortamı oluşturalım.

Telefonla konuşurken nelere dikkat etmeliyiz?

  • Cevap: Çok uzatmamalıyız. Telefonda ayıplı sözler kullanmamalıyız. İletişim kurallarına ve nezaketli olmaya özen göstermeliyiz.

İletişim araçlarının hayatımıza getirdiği yenilikler nelerdir?

  • Cevap: Eskiden mektup var idi. O zaman insanlar sadece yazı ile iletişim kurardı. Şimdilerde ise görüntülü telefonlar aracılığı ile hem görebiliyoruz hem de duyarak iletişim kuruyoruz.

Dostlukların unutulmamasında haberleşmenin önemi nedir?

  • Cevap: Hatır sormak önemlidir. Çünkü bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır. İnsanlar dostlarının iyi ve kötü gününde yanlarında olmalıdırlar.

7. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 269 Cevabı

Aylin ile Merve arasında geçen telefon görüşmesini tamamlayalım.

  • Cevap:

Aylin : Alo, ben Aylin. Merve ile görüşebilir miyim?
Merve: Merhaba Aylin. Nasılsın?
Aylin : Geçmiş olsun Merve. Şimdi nasılsın?
Merve: Teşekkür ederim daha iyiyim.
Aylin : Bir isteğin var mı?
Merve: Canının sağlığı. Yarın ödevimiz var mı?
Aylin : Hayır, ödevimiz yok.
Merve: Senden ricam yarın defterini getirir misin?
Aylin : Tamam, yarın defterimi getiririm. Görüşmek üzere, iyi günler.
Merve: Aradığın için teşekkürler iyi günler.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Uçmayı sağlayan çeşitli araçların görsellerini getiriniz.

  • Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 8. Tema Bilim ve Teknoloji Sayfa 264, 265, 266, 267, 268, 269 İletişim Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!