Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Youtube Kanalı
İslam Kültür ve Medeniyeti Meb Yayınları

İslam Kültür ve Medeniyeti Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 101

Google Play Uygulama

“İslam Kültür ve Medeniyeti Ders Kitabı Cevapları Sayfa 101 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

İslam Kültür ve Medeniyeti Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 101

5. ÜNİTE: ÜNİTE DEĞERLENDİRME

Soru: Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

Soru: 1) Sanat ne demektir?

  • Cevap: Sanat, bir duygunun, düşüncenin veya güzellik anlayışının estetik bir şekilde ifade edilmesidir. İslam kültüründe sanat, Allah’ın güzelliğini ve yaratıcılığını yansıtmayı amaçlar.

Soru: 2) Mu’allaka-i seb’a ne demektir?

  • Cevap: Mu’allaka-i Seb’a, Cahiliye Dönemi’nde yazılmış ve Kâbe’nin duvarına asıldığı rivayet edilen yedi ünlü Arap şiirine verilen isimdir. Bu şiirler Arap edebiyatının en seçkin örneklerinden kabul edilir.

Soru: 3) İslam mimarisinde temel form olarak hangi cami esas alınmıştır?

  • Cevap: İslam mimarisinde temel form olarak Mescid-i Nebevi esas alınmıştır. Bu cami, sonraki cami tasarımlarına model olmuştur.

Soru: 4) Tarih düşürme hakkında bilgi veriniz.

  • Cevap: Tarih düşürme, ebced hesabı kullanılarak bir olayın tarihini ifade eden bir kelime, cümle veya beyit oluşturma sanatıdır. Osmanlı döneminde yapıların tamamlanma tarihlerini belirtmek için sıkça kullanılmıştır.

Soru: Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

  • Cevap:

Soru: 1) Osmanlı minyatür sanatına yön veren ünlü nakkaş kimdir?

A) Musavvir Hüseyin
B) Matrakçı Nasuh
C) Musavvir Hamid
D) Nakkaş Haşan
E) Nakkaş Osman

  • Cevap: B

Soru: 2) Koro hâlinde okunan ilahilere hangi isim verilir?

A) Tesbihat
B) Gazel
C) Cumhur
D) Mersiye
E) Naat

  • Cevap: C

Soru: 3) Aşağıdakilerden hangisi sivil mimarinin bir unsuru değildir?

A) Kütüphane
B) Tabhane
C) Hamam
D) İmaret
E) Kale

  • Cevap: B

Soru: 4) Kurban Bayramı namazlarında okunan “teşrik tekbiri”nin ülkemizde yaygın olarak kullanılan makamın bestekârı kimdir?

A) Mustafa İzzet Efendi
B) Mustafa Itri Efendi
C) Sami Efendi
D) Dede Efendi
E) Osman Dede

  • Cevap: B

İslam Kültür ve Medeniyeti Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 101 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!