“İslam Kültür ve Medeniyeti Ders Kitabı Cevapları Sayfa 122 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

İslam Kültür ve Medeniyeti Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 122

6. ÜNİTE DEĞERLENDİRME Soru: Aşağıdaki soruları cevaplandırınız.
  • Cevap:
Soru: 1) Şehir ve medeniyet arasındaki ilişkiyi açıklayınız.
  • Cevap: Şehirler, medeniyetlerin doğduğu, geliştiği ve kimlik kazandığı yerlerdir. Medeniyetin sanat, bilim ve kültür gibi unsurları şehirlerde şekillenerek insanlara yön verir.
Soru: 2) İslam şehirlerinde caminin merkez olmasının nedenlerini yazınız.
  • Cevap: Camiler, hem dini ibadetlerin yapıldığı hem de sosyal, eğitimsel ve kültürel faaliyetlerin yürütüldüğü yerlerdir. Bu nedenle İslam şehirlerinde birleştirici ve yönlendirici merkez olarak camiler önem taşır.
Soru: 3) Şehirli kime denir? Açıklayınız.
  • Cevap: Şehirli, şehirde yaşayan, şehir kültürünü benimsemiş ve toplumsal kurallara uygun bir şekilde yaşamını sürdüren bireydir. Şehirli olmak, sosyal ve kültürel bir bilinç gerektirir.
Soru: 4) Günümüz şehirlerinde yaşanan çeşitli sorunların çözümüne yönelik yapılması gerekenler hakkındaki düşüncelerinizi yazınız.
  • Cevap: Günümüz şehir sorunlarının çözümü için altyapının güçlendirilmesi, çevre dostu politikaların benimsenmesi ve toplumsal dayanışmanın artırılması gereklidir. Ayrıca trafik, çevre kirliliği ve konut sorunlarına yönelik planlamalar yapılmalıdır.
Soru: Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplandırınız.
  • Cevap:
Soru: 1) Aşağıdakilerden hangisi İslam şehrinin özelliklerinden biri değildir? A) Mescid-i Nebevi'nin konumunun örnek alınması B) Çıkmaz sokaklara yer verilmemesi C) İdare binalarının şehrin merkezinde yer alması D) Mimaride tevazünün esas olması E) Camilerin yakınında hamam bulunması
  • Cevap: B
Soru: 2) Aşağıdakilerden hangisi şehir kelimesinin Kur'an'da geçen isimleri arasında ver almaz? A) Mısır B) Dâr C) Site D) Karye E) Medine
  • Cevap: C
Soru: 3) Aşağıdakilerden hangisi Hrıstiyanların saldırıları sonucunda Müslümanların elinden çıkmıştır? A) Kurtuba B) Bağdat C) Buhara D) İstanbul E) Medine
  • Cevap: A
Soru: 4) Aşağıdakilerden hangisi Kudüs'ün özelliklerinden biri değildir? A) Mescid-i Aksa'nın burada bulunması B) Müslümanların ilk kıblesi olması C) Önemli bir ticaret merkezi olması D) Yaşayan dinlerce kutsal sayılması E) Hz. Ebu Bekir tarafından fethedilmesi
  • Cevap: E

İslam Kültür ve Medeniyeti Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 122 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.