İslam Kültür ve Medeniyeti Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 127
“İslam Kültür ve Medeniyeti Ders Kitabı Cevapları Sayfa 127 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
İslam Kültür ve Medeniyeti Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 127
"İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM), özellikle İslami İlimler ve Şarkiyat alanlarında telif ve tercüme eserler yayınlamaktadır. Bu amaca yönelik olarak İSAM; Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi'ni hazırlamış, İslam kültür ve medeniyeti ile ilgili araştırma, yayın, sempozyum, konferans, panel ve seminerler düzenlemiş halen bu alandaki faaliyetlerini sürdürmektedir." Medeniyet konusunda bilim insanları, devlet adamları ve kanaat önderlerinin girişimiyle ulusal ya da uluslararası konferanslar düzenlenmekte, belgeseller yapılmakta, süreli yayınlar çıkarılmaktadır. Faaliyet alanı medeniyet olan sivil toplum kuruluşları bilim, sanat ve kültür alanında çalışmalar yapmaktadır. İslam kültür ve medeniyeti araştırmaları için merkez olan kurum ve kuruluşlar, İlmî toplantılar tertip ederek İslam ülkeleri arasında köprüler kurmaktadır. Dergiler özel sayılar hazırlamakta, gazetelerde köşe yazarları medeniyet içerikli yazılar kaleme almaktadır. İnternet ortamında İslam kültür ve medeniyeti konulu yayınlar, söyleşiler, İlmî makaleler yayınlanmakta, haberler yapılmakta ve geniş kitlelerin haberdar olması sağlanmaktadır. Dergiler, medeniyet eksenli çalışmalar yapmışlardır. Şarkiyatçıların İslam Kültür ve Medeniyeti Üzerine Yaptığı Çalışmalar: Şarkiyat, Batılı araştırmacılar tarafından doğu ülkelerinin din, dil, tarih, kültür ve medeniyetleri üzerine yapılan araştırmaları kapsayan bilim dalıdır. Şarkiyatçılık, oryantalizm ve doğu bilim olarak da isimlendirilir. Bu alanda çalışan araştırmacılara oryantalist veya müsteşrik denilir.4 Avrupa'da İslam araştırmaları XII. yüzyılda başlamıştır. Kur'an-ı Kerim ilk defa XII. yüzyılda Latinceye tercüme edilmiş ve ilk Latince-Arapça sözlük hazırlanmıştır.5 Müslümanlar hakkında XIX. ve XX. yüzyıllarda altmış bine yakın kitabın yazıldığı tahmin edilmektedir. "Şarkiyatçı; antropolog, sosyolog, tarihçi yahut dil bilimci olsun, özel yahut genel bir açıdan Şark'ı öğreten, yazıya döken yahut araştıran kişidir. Oryantalizm, Doğu ile uğraşan bir müessesedir yani Doğu hakkında hükümlerde bulunur. Doğu hakkındaki kanaatleri onayından geçirir. Doğu'yu tasvir eder, tedris eder, iskân eder, yönetir. Kısacası 'Doğu'ya hâkim olmak, onu yeniden kurmak ve onun yöneteni olmak için Batı'nın bulduğu bir yoldur."- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
İslam Kültür ve Medeniyeti Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 127 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok