“İslam Kültür ve Medeniyeti Ders Kitabı Cevapları Sayfa 59 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

İslam Kültür ve Medeniyeti Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 59

3. ÜNİTE DEĞERLENDİRME Soru: Aşağıdaki soruları cevaplandırınız.
  • Cevap:
Soru: 1) İslam toplumunu yönlendiren ilkeler nelerdir?
  • Cevap: Güven, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma, iyiliği emretme ve kötülükten sakındırma, hak ve adaleti gözetme ilkeleridir. Bu ilkeler toplumsal huzuru ve dayanışmayı artırmayı hedefler.
Soru: 2) Fütüvvet mensuplarında hangi ahlaki niteliklerin bulunması gerektiğini yazınız.
  • Cevap: Fütüvvet mensuplarında dürüstlük, cömertlik, yardımseverlik, alçakgönüllülük ve hoşgörü gibi ahlaki nitelikler bulunmalıdır. Ayrıca adaletli ve merhametli olmaları beklenir.
Soru: 3) Faizin yasak/haram kılınmasının sebepleri nelerdir?
  • Cevap: Faiz, gelir adaletsizliğine neden olur ve zengin ile fakir arasındaki uçurumu büyütür. Ayrıca, ekonomik sömürüye yol açarak toplumsal huzursuzluklara sebep olur.
Soru: 4) Vakıfların kurulup gelişmesinde İslam dininin rolünü açıklayınız.
  • Cevap: İslam dini yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik ettiği için vakıfların kurulmasına zemin hazırlamıştır. Vakıflar, sosyal ihtiyaçları karşılamada ve toplumun refahını artırmada önemli bir araç olmuştur.
Soru: Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplandırınız. Soru: 1) Aşağıdakilerden hangisi, kişinin başta annesi ve babası olmak üzere diğer insanlar karşısında sevgiye dayalı özverili tutumunu ifade eden kavramdır? A) Cihat B) Takva C) İhsan D) İnfak E) Muvahhit
  • Cevap: C
Soru: 2) Aşağıdakilerden hangisi vakıfların faaliyetleri arasında ver almaz? A) Yargılama B) Eğitim C) Sağlık D) Ticaret E) İskân
  • Cevap: D
Soru: 3) İnsanın mensup olduğu dine, etnik kökene, ırka, toplumsal konuma ve cinsiyetine bakılmaksızın inancı, canı, malı, nesli ve namusunun dokunulmaz olduğunu esas alan ilke aşağıdakilerden hangisidir? A) Âdemiyyet B) İnsan onuru C) Hisbe D) Merhamet E) İşar
  • Cevap: A
Soru: 4) Aşağıdakilerden hangisi İslam ekonomisinin ilkelerinden biri olamaz? A) Ferde mülkiyet ve teşebbüs hakkı tanıması B) Faizin yasak olması C) Helal kazancın esas olması D) İsrafın yasak olması E) Lüks tüketimin teşvik edilmesi
  • Cevap: E

İslam Kültür ve Medeniyeti Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 59 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.