Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık

Kar Fabrikası Dinleme Metni Etkinlik Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

Kar Fabrikası Dinleme metni cevapları ve soruları, Gizem Yayıncılık 3. Sınıf Türkçe Ders kitabı sayfa 135-136-137 (Doğa ve Evren )

Kar Fabrikası Dinleme Metni Cevapları

1. ETKİNLİK

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Gizem Yayıncılık Sayfa 135 Cevabı

Aşağıdaki bilmecelerle cevaplarını eşleştirelim.

  • Cevap:

2. ETKİNLİK 

“Kar Fabrikası” hikâyesini dikkatle dinleyelim. Dinlerken aşağıdaki kişilerin yaptığı konuşmalardan birer cümlesini yazalım.

  • Cevap:

3. ETKİNLİK 

“Kristal” kelimesinin anlamını önce tahmin edelim, sonra sözlükten bularak okuyalım. Aşağıdaki kar kristallerini istediğimiz renklere boyayalım.

  • Cevap: “Kristal” kelimesinin anlamı buz olabilir. Kristal kelimesinin sözlük anlamı ise; bazı cisimlerin aldıkları geometrik biçim, kesme cam, billur.

4. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Gizem Yayıncılık Sayfa 136 Cevabı

a. Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim.

1) Sinem, rüyasında nereye gidiyormuş?

  • Cevap: Sinem rüyasında kar fabrikasına gidiyormuş.

2) Mutfakta çalışanların görevi neymiş?

  • Cevap: Mutfakta çalışanların görevi  bulutların arasındaki su damlacıklarını kristallerle karıştırmakmış.

3) Tasarım bölümündekiler kristallere nasıl bir şekil veriyormuş?

  • Cevap: Tasarım bölümündekiler kristallere altı köşeli şekiller veriyormuş.

4) Dağıtım bölümündekiler ne yapıyormuş?

  • Cevap: Dağıtım bölümündekiler kar tanelerini yere indirme ve yapışmamalarını sağlamak onların işiymiş.

5) Kar taneleri ne işe yarayacakmış?

  • Cevap: Kar taneleri düştüğü toprağı besleyecek, bitkileri donmaktan kurtaracak, ilkbaharda eriyip nehirleri dolduracak ve barajları dolduracakmış.

b. Sinem’in gördüğü rüyayı ana hatlarıyla yazalım.

  • Cevap: Sinem rüyasında kar fabrikasına gidiyormuş. Babası orada çalışıyormuş. Orada kar taneleri ve kristalleri tasarlayıp, yumuşak bir şekilde aşağı bırakıyorlarmış. Bu sayede karlar toprağı besliyor, bitkileri donmaktan kurtarıyor, barajları dolduruyormuş.

5. ETKİNLİK 

Aşağıdaki kutucuklara gelmesi gereken noktalama işaretlerini yazalım.

  • Cevap:

Annesi sordu (:)
() Ne gördün kızım (?) Anlat bakalım.
(“) Babam bir kar fabrikasında çalışıyormuş (.) Ben de onun yanındaymışım (.) Bir anons sesi geldi (:) (—) Herkes yerini alsın (,) diye anons yapılıyordu (,) mavi ceketli bir adam balkona çıkıp herkese görevlerini dağıtıyordu. (”)

6. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe DersAşağıdaki kutucuklara resimler çizelim. Eksik olan mevsim ve ay adlarını da yazarak mevsim şeridi hazırlayalım. Kitabı Gizem Yayıncılık Sayfa 137 Cevabı

En sevdiğimiz mevsimin hangisi olduğunu, bu mevsimde çevremizde ne tür değişikliklerin yaşandığını arkadaşlarımıza anlatalım.

Konuşurken aşağıdaki kurallara dikkat edelim.
• Kelimeleri yerinde ve anlamına uygun kullanalım.
• Konuşmadan önce söz istemeyi unutmayalım.

  • Cevap: Benim en sevdiğim mevsim ilkbahardır.

– Havalar yavaş yavaş ısınmaya başlar.

Ağaçlar tekrar yeşillenir ve yapraklar ile çiçekler çıkmaya başlar.
Doğa canlanır.
Giysilerimiz incelir.
Bol yağış olur.
Hayvanlar yuvalarından yavaş yavaş çıkar.
Göçmen kuşlar yeniden ülkemize gelir.

7. ETKİNLİK 

Aşağıdaki kutucuklara resimler çizelim. Eksik olan mevsim ve ay adlarını da yazarak mevsim şeridi hazırlayalım.

  • Cevap:

8. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim.

• Kar kristalleri hangi geometrik şekle benziyor?

  • Cevap: Kar kristalleri hangi geometrik altıgene benziyor.

• Kar yağışının toprağa ve bitkilere nasıl yararları vardır?

  • Cevap: Kar yağışı, topraktaki mineralleri çözerek bitkilerin beslenmesini sağlar. Topraktaki nemin artmasını sağlar, bitkiler için koruyucu etki yapar.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Gizem Yayıncılık Doğa ve Evren Sayfa 135-136-137 Kar Fabrikası Dinleme Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları
Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!