Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları

Kil Tabletten Tablet Bilgisayara Etkinlik Cevapları (7. Sınıf Sosyal Bilgiler)

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Ünite Zaman İçinde Bilim Sayfa 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126,  127 Kil Tabletten Tablet Bilgisayara Etkinlik Soruları ve Cevapları

Kil Tabletten Tablet Bilgisayara Metni Cevapları (7. Sınıf Sosyal Bilgiler)

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 120 Cevabı 

Geçmişten günümüze kadar bilgi nasıl korunup aktarılmış olabilir? Düşüncelerinizi açıklayınız.

  • Cevap: Öncelikle bazı bilgiler insan hafızası sayesinde nesilden nesle aktarılan bilgiler ve tecrübeyle günümüze gelmiştir. Yazının icadından sonra ise yazıya geçirilerek kayıt altına alınan bilgi günümüzde ise teknolojik bir çok ürün mesela cd, usb bellek, bilgisayarlar aracılığı ile korunmakta ve aktarılmaktadır.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 121 Cevabı 

‘‘Tarih yazı ile başlar.’’ sözü niçin söylenmiş olabilir? Açıklayınız.

  • Cevap: İnsanlık tarihinin belki de en önemli buluşlarından biri olan yazının icadı ile de bilginin kayıt altına alınması ve kalıcılığı mümkün olmuştur. Böylece yazı, geçmişle gelecek arasında köprü kurarak toplumsal belleği koruma işlevini yerine getirmiş olduğu için söylenmiş olabilir. 

Yazının kolay yazılabilir hâle gelmesi, insanların işlerini nasıl kolaylaştırmış olabilir? Açıklayınız.

  • Cevap: İl olarak bilgileri daha kolay öğrenmeye yaradığını söyleyebiliriz. Sonrasında daha kolay öğrenildiğinden dolayı daha çok kişiye ulaşmıştır. Yazının kolay öğrenilmesi yazı sayesinde insanların daha çok etkileşim içinde olmasını da beraberinde getirmiştir. 

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 122 Cevabı 

Tüm malzemeleri bir kaba koyup iyice yoğurun. Hamurunuz yumuşak, elinize yapışmayacak bir kıvama geldiğinde hazır demektir.
Şimdi bu hamurdan Sümerlerinkine benzer tabletler yapabilirsiniz. Önce bir parça hamuru, yaklaşık 1 cm kalınlıkta olacak şekilde yassılaştırın ve bir dörtgen elde edin. İşte tabletiniz hazır, artık çivi yazısı yazmaya başlayabilirsiniz.
Çivi yazısında kullanılan simgeleri, tahta çöp şiş çubuklarının uçlarını şekillendirerek kullanabilirsiniz.
Sümerlerin kullandığı beş işaretle yukarıdaki (Görsel 4.6) şekilleri çizdikten sonra bir kalemle tabletin üst kısmının ortasına bir delik açın, tabletinizi güneşte kurumaya bırakın.
Hamur kuruduktan sonra tabletinizi açtığınız delikten odanızın duvarına asabilirsiniz.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 123 Cevabı 

Milattan önce yaşayan insanların hayatlarına ait bilgileri, hiyeroglifleri çözerek elde eden bilim insanları bunları nasıl başarmış olabilir? Açıklayınız.

  • Cevap: Başlangıçta hiyerogliflerin anlamı resimlerden türetilmişti. Hiyeroglifler, kolay okunuyordu ancak yazılması için uzun süre gerekiyordu. Bu nedenle Mısırlılar bir çeşit kısaltma getirdiler ancak kısaltmanın okunması daha zordu. Sadece yazı yazma eğitimi almış insanlar yazabiliyordu. Bence defalarca yaptıkları tekrarlar ve mantıksal çıkarımlar sayesinde başardılar.

Hiyeroglif yazısındaki hangi cisimleri ve hayvanları tanıyorsunuz? O dönemde yaşadığınızı düşünün. Bu yazıyı yazma ve öğrenmenin güçlüklerinin neler olabileceğini açıklayınız.

  • Cevap: Neredeyse bir çoğunu tanıyorum. Çünkü aynıları günümüzde de görülüyor. Zor olurdu çünkü hem resme yatkın olmak gerekiyordu, hem de malzemenin bulunması hazırlanması daha zorlu koşullar gerektiriyordu. 

Modern resim yazısı olarak tanımlayabileceğimiz yukarıdaki trafik işaretleri, ne anlama geliyor? Trafik işaretlerinin avantajları neler olabilir? Açıklayınız.

  • Cevap:  Trafik işaretleri bize söz olmadan ne yapmamız gerektiğini göstermektedir. Bu işaretler sayesinde trafik kurallarına uyarız ve trafik düzene girmiş olur.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 125 Cevabı 

“Bilgi birikerek ilerler.” sözünden ne anlıyorsunuz? Açıklayınız.

  • Cevap: Bilimsel, toplumsal, kültürel ve etik bir süreç olan bilginin ilerlemesi, bilimsel bilgi birikimi ve uygulamaları sayesindedir. Bilim devamlı gelişir. Yeni bilgilerle öncekiler geliştirilir.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 127 Cevabı 

Aşağıdaki tabloda yazının icadından günümüze kadar bilginin depolanması, yaygınlaşması ve aktarılmasında yaşanan değişiklikler verilmiştir. Bu değişikliklerin bilimsel birikime katkıları neler olabilir? İlgili alanlara yazınız.

  • Cevap:

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Ünite Zaman İçinde Bilim Sayfa 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126,  127 Kil Tabletten Tablet Bilgisayara Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
117
clap
40
angry
39
unlike
15
love
13
confused
12
sad
8
happy

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!