Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
1. Sınıf Türkçe Cem Yayınları

Kitap Metni Etkinlik Cevapları (1. Sınıf Türkçe)

Kitap metni cevapları ve soruları, Cem Yayınları 1. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 114-115-116-117-118-119-120 (Okuma Kültürü)

Kitap Metni Cevapları

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 114 Cevabı

HAYDİ BİRAZ KONUŞALIM

Kitaplarını korumak için neler yaparsın?

  • Cevap: Onları kitaplığımda saklarım. Sayfalarını yırtıp karalamam.

1. ETKİNLİK

1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 115 Cevabı

Aşağıdaki sözcükleri resimdeki ipuçlarından faydalanarak uygun olan boşluklara yerleştirebilir misin?

  • Cevap:

2. ETKİNLİK 

1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 116 Cevabı

Aşağıdaki soruları okuduğumuz metne göre cevaplayalım.

1. Kitap okumanın bize ne tür yararları var?

  • Cevap: Kitap okumak büyüklerimize saygı duymayı öğretir. Bütün gerçekleri gösterir, doğruluk ve güzelliği öğretir.

2. Kitapları niçin korumalıyız?

  • Cevap: Çünkü kitaplar değerlidir. Bizden sonra okuyacak arkadaşlarımız için korumalıyız.

3. En sevdiğin kitabın adı nedir?

  • Cevap: En sevdiğiniz kitabın adını yazmalısınız. Örneğin Dünya Masalları, Muki ile Buki…

3. ETKİNLİK 

Bir kitap yazsaydım konusu

  • Cevap: Oyun olurdu. En sevdiğim oyunları ve arkadaşlarımla geçirdiğim güzel zamanları yazardım.

4. ETKİNLİK 

1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 117 Cevabı

Aşağıda kitaplarla ilgili bazı bilgiler verilmiş. Doğru olanların içini boğar mısın?

5. ETKİNLİK 

1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 118 Cevabı

Aşağıdaki afişleri inceleyip sen de bunlara benzer cümleler yazabilir misin?

  • Cevap:

Kitaplar hiç solmayacak güllerdir.

Kitapsız yaşamak kör sağır dilsiz yaşamaktır.

Kitaplar uygarlığa yol gösteren ışıklardır.

Gençlerini kitapla beslemeyen milletlerin sonu acıdır.

Bilimde en yeni edebiyatta en eski kitapları oku.

Allah’ım bana kitap dolu bir evle çiçek dolu bir bahçe ver.

Kitaplar da dostlar gibi az fakat iyi seçilmiş olmalıdır.

Kitap aşığı insanların canım sıkılıyor dediklerine rastlamadım.

Ümitle açılıp kazançla kapanan bir kitap iyi bir kitaptır.

Seçiş hürriyetimizin sınırsız olduğu tek dünya kitaplar dünyası.

6. ETKİNLİK 

1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 119 Cevabı

Bir önceki etkinlikte yazdığın cümleleri kullanarak aşağıdaki afişi tamamlayabilir misin?

  • Cevap: Kitap okurum gece gündüz, öğrenirim ondan hayata dair her şey.

7. ETKİNLİK 

Aşağıdaki cümlelerin bazılarında yazım ve noktalama yanlışları yapılmış. Bu cümleleri düzelterek tekrar yazabilir  misin?

1. Arkadaşım Merveyle oyun oynuyoruz.

  • Cevap: Arkadaşım Merve’yle oyun oynuyoruz.

2. yarın akşam teyzemler bize gelecek.

  • Cevap: Yarın akşam teyzemler bize gelecek.

3. Ankara, Türkiye’nin başkentidir.

  • Cevap: Ankara, Türkiye’nin başkentidir.

4. Siz de bizimle gelecek misiniz

  • Cevap: Siz de bizimle gelecek misiniz?

5. okulumuza yeni bir Spor salonu yapılıyor?

  • Cevap: Okulumuza yeni bir spor salonu yapılıyor?

6. Dün Annemle pazara gittik,

  • Cevap: Dün annemle pazara gittik.

7. her gün bir saat Kitap okuyorum.

  • Cevap: Her gün bir saat kitap okuyorum.

8. Sedefle yasemin ödevlerini yapmamışlar.

  • Cevap: Sedef’le Yasemin ödevlerini yapmamışlar.

9. Yazları ailece Tatile gidiyoruz?

  • Cevap: Yazları ailece tatile gidiyoruz?

10. 23 Nisanda ben de Şiir okuyacağım,

  • Cevap: 23 Nisan’da ben de şiir okuyacağım.

1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları 4. Tema Okuma Kültürü Sayfa 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 Kitap Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
angry
1
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!