Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları

Kitap Perisi Metni Etkinlik Cevapları (2. Sınıf Türkçe)

Kitap Perisi metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 2. Sınıf Türkçe Çalışma kitabı sayfa 40, 41, 42, 43, 44 (3. Tema Erdemler)

Kitap Perisi Metni Cevapları

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 40 Cevabı

Aşağıdaki metni noktalama işaretlerine dikkat ederek sesli okuyunuz.

KİTAP PERİSİ

Bir varmış, bir yokmuş. Çocukların bütün dileklerini yerine getiren bir peri varmış. Elindeki yıldızlı değneği salladığı sırada hangi çocuk bir dilek dilerse dileği hemen gerçekleşirmiş.
Son zamanlarda, hiçbir çocuk onu aramaz olmuş. Çocukların dilekleri mi bitmiş?
Dilekleri hiç biter mi? Yine birçok isteği varmış çocukların, Çocuklar, artık bu dileklerini televizyonda izledikleri çizgi film kahramanlarına iletiyorlarmış. Peri, bazen televizyon seyreden çocuklardan birinin kulağına eğiliyormuş. Yumuş acık bir sesle, “Dile benden ne dilersen!” diyormuş. Diyormuş da çocuk, televizyondaki bağrış çağırışlardan perinin sesini duymuyormuş.
Perinin işsizlikten ve yalnızlıktan canı çok sıkılıyormuş. Hiçbir çocuk onunla konuşmuyor, kimse onu arayıp sormuyormuş. Yıldızlı değneği, kullanılmamaktan neredeyse pas tutacakmış. Sonunda peri, yeni arkadaşlar aramaya çıkmış. Yaşamak için daha eğlenceli bir yer bulmak istiyormuş. Kısa zamanda bulmuş da! Neresi biliyor muş unuz? Kitaplar!
Her kitapta değişik arkadaşlar buluyor, birbirinden ilginç ülkelere gidiyormuş. Masallardaki çocuklar ondan di lekler diliyormuş. Peri de sihirli değneğinden yıldızlar saçarak onların dileklerini yerine getiriyormuş. Bir gün… O da ne! Perinin değneği neredeyse parçalanacakmış! Peri, “Ne oluyor böyle?” diyerek kitaptan baş ını uzatmış. Bir de ne görsün! Küçük bir çocuk, kitabı almış ve kitabın sayfalarını yırtıyor!

Kitap yırtılır mı hiç? Çocuk bunu bilmiyor! Peri, hemen o kitaptan kaçıp başka bir kitaba gizlenmış. Bu yeni kitapta da çok güzel öyküler varmış. Perinin rahatı yerindeymiş. Her gün yeni bir öyküye geçiyormuş. Hem öyküyü okuyor hem de kendisinden dilek dileyecek çocuklar buluyormuş. Bir gün perinin eteği sert bir metale sıkışmış! Bir makasmış bu! Çocuk, bu kez kitabın içindeki resimleri makasla kesiyormuş. Neredeyse perinin güzel, kabarık elbisesini de kesecekmiş. Peri, bu kitaptan da kaçmış.
Yine yapayalnız kalmış. Nereye gitsin, ne yapsın? Kimin güzel dileklerini yerine getirsin? Peri, yine dolaşmaya başlamış. Evlerin pencerelerinden içeri bakıyormuş. Evlerde halının üzerine uzanmış, koltuğa yayılmış birçok çocuk görmüş. Hepsinin gözü, ekranda gördükleri film kahramanlarındaymış. Peri, dolaşıp dururken bir kitapçı görmüş. Aman ne güzel! Burada pek çok kitap varmış. Raflar sıra sıra, çeşit çeşit kitapla doluymuş. “Benden güzel dilekte bulunacak bir çocuk bulana kadar bu kitaplarda yaşayabilirim?” diye düşünmüş. Sonra, raftaki kitaplardan, birine yerleşivermiş.
Hangisine mi? Söyler miyim hiç? Herkesten önce, içinde peri olan kitabı ben bulmak isterim. Doğrusu, hangi kitap olduğunu ben de bilmiyorum. Bakarsınız, Peri sizin seçtiğiniz kitaplardan birindedir! Belki siz, o kitabı okurken Peri birdenbire odanın ortasına atlayacak! Size, “Dile benden ne dilersen!” diyecek.
Kim bilir, belki yalnız o kitapta değil, başka kitaplarda da periler vardır.
Aytül AKAL

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 42 Cevabı

1. ETKİNLİK

“Perinin yıldızlı değneği, kullanılmamaktan neredeyse pas tutacakmış.” cümlesi ile aynı anlama gelen cümleyi işaretleyiniz.

  • Cevap:

(X) Perinin yıldızlı değneği kullanılmadığı için çalışmaz duruma gelmek üzereymiş.
() Perinin yıldızlı değneği çok kullanıldığı için yorgun düşmüş.

2. ETKİNLİK 

Aşağıda metinde geçen olaylardan bazıları karışık olarak verilmiştir. Olayları, ifadelerin başındaki kutulara 1’den 4’e kadar sayıları yazarak metnin akışına göre sıralayınız.

  • Cevap:

(2) Kitap perisi kitaplarda yaşamaya karar vermiş.
(1) Çocukların dileklerini yerine getiren periyi hiçbir çocuk aramaz olmuş.
(4) Kitap perisi kitapçıda yaşamaya karar vermiş.
(3) Peri, kitaplara zarar veren çocuklar çoğalınca oradan da uzaklaşmış.

3. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

1. Aşağıdakilerden hangisi metinde anlatılmamıştır?
A) Kitap perisinin arkadaşlarıyla ilişkisi
B) Kitap perisinin yaşadığı yerler
C) Kitap perisinin yaptıkları

  • Cevap: A

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 43 Cevabı

2. Çocuklar son zamanlarda isteklerini peri yerine kimlere iletiyor?
A) Masal kahramanlarına
B) Çizgi film kahramanlarına
C) Aile büyüklerine

  • Cevap: B

3. Canı çok sıkılan peri nereye sığınıyor?
A) Evlere
B) Ağaçlara
C) Kitaplara

  • Cevap: C

4. ETKİNLİK 

Siz kitap perisi ile karşılaşsaydınız ondan ne isterdiniz? Yazınız.

  • Cevap: Bana bir sürü hikaye kitabı getirmesini isterdim.

5. ETKİNLİK 

Tüm çocukların ilgisini çekeceğini düşündüğünüz bir kitap kapağı tasarlayınız. Tasarımınızı aşağıya çiziniz.

  • Cevap:

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 44 Cevabı

6. ETKİNLİK 

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Görsellerdeki olayları oluş sırasına göre numaralandırınız. Ardından görsellerde nasıl bir günün anlatıldığını tahmin ediniz. Bir bayram günü yaşadıklarınızı siz de sırasıyla anlatınız.

  • Cevap:

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları 3. Tema Erdemler Sayfa 40, 41, 42, 43, 44 Kitap Perisi Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
70
58
3
7
16
15
7

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!