Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık

Kız Kulesi İzleme Metni Etkinlik Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

Kız Kulesi İzleme metni cevapları ve soruları, Gizem Yayıncılık 3. Sınıf Türkçe Ders kitabı sayfa 159-160-161-162-163 (Zaman ve Mekan)

Kız Kulesi İzleme Metni Cevapları

1. ETKİNLİK

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Gizem Yayıncılık Sayfa 159 Cevabı

a. Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim.

• Ülkemizin en kalabalık şehri hangisidir?

  • Cevap: Ülkemizin en kalabalık şehri İstanbul’ dur.

• Bu şehirden söz edildiğinde aklınıza neler geliyor?

  • Cevap: İstanbul denince aklıma deniz, martılar, kalabalık insan toplulukları, vapur ve cami geliyor.

b. Aşağıdaki yerin adını söyleyelim ve resmi boyayalım.

  • Cevap: Aşağıdaki yer kız kulesidir.

2. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Gizem Yayıncılık Sayfa 160 Cevabı

Sınıfımızda “İstanbul muhafızları” adresinde bulunan “İstanbul Muhafızları – 10.Bölüm – Kız Kulesi” videosunu izleyelim.
İzleme sırasında aşağıdaki kurallara dikkat edelim:
• Dikkatimize izlediğimiz filme yoğunlaştıralım.
• Arkadaşlarımızın dikkatini dağıtmayalım.

  • Cevap: İzleme etkinliği kendiniz yapabilirsiniz.

3. ETKİNLİK 

Aşağıdaki kelimelerin sözlükteki anlamlarını verilen resimlerden yararlanarak tahmin edelim. Sonra Türkçe Sözlükten bularak yazalım.

  • Cevap:

tohum

  • Tahminim: Bitkilerin çıkması için toprağa ekilen şey.
  • Sözlükteki Anlamı: Bitkilerde döllenme sonunda yumurtacıktan oluşan ve yeni bir bitki oluşmasını sağlayan tane.

filiz

  • Tahminim: Tohumların büyümeye başladıkları andaki ilk yeşermesi.
  • Sözlükteki Anlamı: Tohumdan veya tomurcuktan çıkan körpe ve küçük dal, sürgün, ışkın, eşkin (II), cımbar, çıvgın, şıvgın.

çınar

  • Tahminim: Uzun ve büyük ağaç.
  • Sözlükteki Anlamı: İki çeneklilerden, 30 metreye kadar uzayabilen, gövdesi kalın, uzun ömürlü, geniş yapraklı bir ağaç.

kule

  • Tahminim: Kare ya da yuvarlak şekilli yüksek yapı.
  • Sözlükteki Anlamı: Çoğunlukla kare veya silindir biçimindeki yüksek yapı.

4. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Gizem Yayıncılık Sayfa 161 Cevabı

a. Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim.

1) İzlediğimiz filmin kahramanları kimlerdir?

  • Cevap: İzlediğim filmin kahramanları Mehmet, Zeynep, Elif, Ali, Azmi, Gürmen’dir.

2) Bu kahramanlardan hangileri İstanbul’u korumaya çalışıyor?

  • Cevap: Bu kahramanlardan Mehmet , Zeynep, Ali ve Elif  İstanbul’u korumaya çalışıyor.

3) Hangi kahramanlar İstanbul’a zarar vermeye çalışıyor?

  • Cevap: Gürgen ve Azmi  İstanbul’ a zarar vermeye çalışıyor.

4) İstanbul Muhafızları, Çınar çağırmadan önce neler yapıyorlar?

  • Cevap: İstanbul Muhafızları, Çınar çağırmadan önce uçak uçuruyorlardı.

5) Gürgen, neden Kız Kulesi’ne zarar vermek istiyor?

  • Cevap: Gürgen, yarışmayı kazanamadığı için Kız Kulesi’ne zarar vermek istiyor.

6) Gürgen, Kız Kulesi’ne ne yapmayı düşünüyor?

  • Cevap: Gürgen, Kız Kulesi’ne yaptığı icadıyla kuleyi küçültmek istiyor.

7) Gürgen’in planladıklarını yapmasına kimler engel oluyor?

  • Cevap: Gürgen’in planladıklarını yapmasına Mehmet, Zeynep, Ali ve Elif ve Çınar engel oluyor.

b. Fotoğraflardaki yerlerden İstanbul’da bulunanları işaretleyelim.

  • Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Gizem Yayıncılık Sayfa 162 Cevabı

c. İzlediğimiz çizgi filmde geçen hayali olaylara iki tane örnek yazalım.

  • Cevap:

Çınarın çocukları çağırması ve İstanbul’ u kurtarmak için yardıma çağırması.
Gürgen ile Azmi’nin minicik olması.

ç. İzlediğimiz filmin bizi en çok eğlendiren sahnesini yazalım.

  • Cevap: Çocukların beraber uçak uçurmaları çok hoşuma gitti.

5. ETKİNLİK 

Aşağıdaki kelimeleri bir varlığın niteliğini anlatacak şekilde cümlelerde kullanalım.

  • Cevap:

küçük: Küçük çocuk sokakta ağlıyordu.
eski: Eski defterimi bir türlü bulamıyorum.
mavi: Mavi elbise sana ne kadar yakıştı.
iyi: İyi insan her zaman kazanır.
uzun: Zeynep uzun saçlarını çok seviyor.

6. ETKİNLİK 

İzlediğimiz çizgi filmi arkadaşlarımıza ana hatlarıyla anlatalım.

Konuşurken aşağıdaki kurallara dikkat edelim:
• Dinleyicilerle göz teması kuralım.
• Kelimeleri yerinde ve anlamına uygun kullanalım.
• Olayların oluş sırasına dikkat edelim.

  • Cevap:

7. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Gizem Yayıncılık Sayfa 163 Cevabı

Yaşadığımız çevrede bulunan tarihî yerlerden birinin tehlikede olduğunu hayal edelim. Burayı korumak için yapabileceklerimizi anlatan kısa bir çizgi film senaryosu yazalım.

  • Cevap:

8. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim. 

• Turistler ülkemizi niçin ziyaret ediyorlar?

  • Cevap: Turistler ülkemizi tarihi ve doğal güzellikleri görmek, yeni yerler keşfetmek, yeni ve bilmedikleri yemekleri tatmak içeceklerin tadına bakmak için ziyaret ediyorlar.

• Doğal ve tarihî güzelliklerimizi korumazsak ülkemize bu kadar turist gelir mi? Niçin?

  • Cevap: Doğal ve tarihî güzelliklerimizi korumazsak ülkemize bu kadar turist gelmez. Doğal ve tarihi güzellikleri tahrip edilmiş bozulmuş bir ülkeye hiçbir turist gelmez, ülkeyi ziyaret etmez.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Gizem Yayıncılık Zaman ve Mekan Sayfa 159-160-161-162-163 Kız Kulesi İzleme Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları
Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver
1
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!