“Klasik Ahlak Metinleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 76 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Klasik Ahlak Metinleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 76

Soru: 5) Akıl ve Ruh Destanında nefsin ve aklın rehberliğinde iyilik ve kötülük arasında bir savaş betimlemesi yapılmıştır. Bu betimlemeye göre savaşı “iyilik” kazanmıştır. “İyilik” kavramını Yunus Emre’nin dünya görüşü ile ilişkilendirerek kısa bir yazı ya da dörtlük yazınız.
  • Cevap:
Soru: 6) Yunus Emre, Akıl ve Ruh Destanı’ndaki sembolik kurguda “nefis, akıl, ruh, rahmani, şeytani” sözcüklerinin hangilerini “iyi”, hangilerini “kötü” kavramıyla eşleştirmiştir? Verilen boşluklara yazınız.
  • Cevap:
Soru: 7) Yunus Emre nefis karşısında galip gelebilmesi için akla neleri öğütlemiştir?
  • Cevap:
Soru: 8) Sizce insanda nefis galip geldiğinde hangi kötülükler, akıl galip geldiğinde hangi iyilikler ortaya çıkar? Karşılaştırmalı örneklerle yazınız.
  • Cevap:

Klasik Ahlak Metinleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 76 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.