“Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 32 Meb Yayınları (1. Kitap)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları (1. Kitap) Sayfa 32


Soru: 1) Köklü bir tarih ve kültür zenginliğine sahip olmamız nedeniyle geçmişte yaşatılmış günümüzde de yaşattığımız sayısız gelenek ve göreneklerimiz bulunmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi gelenek ve göreneklerimize örnek gösterilebilir? A) Yurt dışına turizm gezileri yapmak B) Evlenecek kişilere kına gecesi ve düğün gibi törenler yapmak C) Çocuklar hastalandığında doktora götürmek D) Eskiyen ev eşyalarının yerine yenilerini almak
  • Cevap: B

Soru: 2) Kültürle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Zaman içerisinde değişim gösterebilir. B) Yöreden yöreye farklılıklar gösterebilir. C) Bir milletin millî kimliğinin oluşmasını sağlar. D) Kültürel etkileşim tek yönlü gerçekleşir.
  • Cevap: D

Soru: 3) Kültür; bireyin doğuştan kalıtım yoluyla getirdiği değerler topluluğu değil, yaşadıkça kazandığı edinimlerdir. Buna göre kültürle ilgili aşağıdakilerden hangisine ulaşılabilir? A) Kültürel unsurlar arasında bağ olduğuna B) Kültürel unsurların öğrenilerek kazanıldığına C) Kültürün en önemli unsurunun dil olduğunu D) Kültürün ailemizden genetik bir miras olduğuna
  • Cevap: B

Soru: 4) Kültürel unsurların gelecek nesillere taşınmasında en önemli unsur hangisidir? A) Dil B) Din C) Tarih D) Gelenek
  • Cevap: A

Soru: 5) Aşağıdakilerden hangisi kültürel mirasın korunması için yapılması gerekenlerden biri değildir? A) Başka kültürlerle etkileşimi artırmak B) Dilimizi yabancı dillerin etkisinden kurtarmak C) Tarihî eserlerimizin bakım ve onarımını yaptırmak D) Bayramlarda sürdürülen gelenek ve göreneklerin devam etmesine çalışmak
  • Cevap: A

Soru: 6) Mustafa Kemal Atatürk'ün aşağıdaki sözlerinden hangisi millî kültüre verdiği öneme örnek gösterilemez? A) Millî kültürün her çığırda açılarak yükselmesini Türkiye Cumhuriyetimin temel direği olarak temin edeceğiz. B) Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli Türk kahramanlığı ve Türk kültürüdür. C) Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. D) Kitap yazma ve çeviri işleri, millî egemenliğin dayanağı ve millî kültürün en önemli yayılma araçlarıdır.
  • Cevap: C

Soru: 7) Medeniyet; insanların bir arada yaşadığı toplumların kültürel, sosyal, ekonomik ve siyasi gelişimini ifade eden bir kavramdır. Aşağıdakilerden hangisi medeniyetin oluşumunda rol oynayan unsurlardan biri değildir? A) Bilim B) Halk dansları C) Hukuk D) Sanat
  • Cevap: B

Soru: 8) Ekonomik büyümeyi gerçekleştirip küresel bağlantıları güçlendiren medeniyet unsuru aşağıdakilerden hangisidir? A) Eğitim B) Din C) Dil D) Ticaret
  • Cevap: D

Soru: 9) Kültür; bir toplumu ya da toplumsal bir grubu tanımlayan, kuşaktan kuşağa aktarılan, zihinsel ve duygusal özelliklerin birleşimidir. Kültür sadece bilim ve edebiyatı değil; aynı zamanda yaşam biçimlerini, insanın temel haklarını, değer yargılarını, geleneklerini ve inançlarını da kapsayan bir olgudur. Buna göre kültür kavramı ile aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılamaz? A) Kültür bir topluma ait değerleri ifade eder. B) Kültür maddi ve manevi unsurlardan oluşur. C) Kültürler arası etkileşim toplumların gelişmesine katkı sağlar. D) Kültürü oluşturan değerler gelecek nesillere aktarılarak devam ettirilir.
  • Cevap: C

Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler (1. Kitap) Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.