Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
1. Sınıf Türkçe Cem Yayınları

Müzeler Metni Etkinlik Cevapları (1. Sınıf Türkçe)

Müzeler metni cevapları ve soruları, Cem Yayınları 1. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 31-32-33-34-35 (Milli Kültürümüz)

Müzeler Metni Cevapları

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 31 Cevabı

HAYDİ BİRAZ KONUŞALIM

Daha önce hiç müzeye gittin mi? Müzede neler gördüğünü anlatır mısın?

  • Cevap: Evet gittim. Orada tarihi eserler vardı.

1. ETKİNLİK

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 32 Cevabı

Müze sözcüğü sana neleri hatırlatıyor? Haydi, resmin etrafındaki kutucuklara yazalım.

  • Cevap:

2. ETKİNLİK 

Açıklaması verilen sözcükleri yazabilir misin?

  • Cevap:

3. ETKİNLİK 

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 33 Cevabı

Haydi, sorulan şiire göre cevaplayalım.

MÜZELER

Resim, heykel, antika,
Bütün eski eserler.
Tarihi ve kültürü,
Sergiler hep müzeler.

Müzelerle yaşanır,
En eski uygarlıklar.
Müzelerde korunur,
Tüm tarihi varlıklar.

Sahip çıkmak gerekir,
Yurdumuzun malına.
Kaçırılmaz o zaman,
Eserler yurt dışına.

Haber vermek görevdir,
Eski eser bulunca.
Bil ki ülken kazanır,
Müzen zengin olunca.

Atila ÇAKIROĞLU

Müzelerde neler bulunur?

  • Cevap: Resim, heykel, antika.

2. Yurdumuzun malına sahip çıkmazsak ne olur?

  • Cevap: Eserlerimiz yurt dışına kaçırılır.

3. Eski eser bulunca ne yapmalıyız?

  • Cevap: Yetkili yerlere ve kişilere haber vermeliyiz.

4. ETKİNLİK 

Boş bırakılan yerlere aşağıdaki sözcükleri yazabilir misin?

1. Tarihi ve kültürü sergiler hep müzeler.
2. Müzelerde yaşanır en eski uygarlıklar.
3. Müzelerde korunur tüm tarihî varlıklar. 
4. Haber vermek görevdir, eski eser bulunca.

5. ETKİNLİK 

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 34 Cevabı

Eğer müzeler olmasaydı ne olurdu?

  • Cevap: Müzeler olmasaydı tarihimizi bu kadar iyi bilemezdik.

6. ETKİNLİK 

Cümlelerdeki sözcüklerin yeri karışmış. Haydi, düzelterek tekrar yazalım. 

aldı. – kırmızı lale – çiçekçiden – Ahmet

  • Cevap: Ahmet çiçekçiden kırmızı lale aldı.

gelecek. – Annem – okula – bugün

  • Cevap: Annem okula bugün gelecek.

okumayı – seviyorum. – çok – Kitap

  • Cevap: Kitap okumayı çok seviyorum.

yaparım. – Her sabah – severek – kahvaltımı

  • Cevap: Her sabah kahvaltı yaparım.

7. ETKİNLİK 

 1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları Sayfa 35 Cevabı

Müzede uyulması gereken kuralları tamamlayalım.

Tarihî eserlere zarar gelmemesi için fotoğraf çekmemeliyiz.

Cep telefonu ile müzeye girmemeliyiz.

Eserlere zarar vermemek için dokunmamalıyız.

Yüksek sesle konuşmamalıyız.

8. ETKİNLİK 

Bir müze açmak isteseydin içine neler koymak isterdin? Haydi, kendi müzemizi oluşturalım.

  • Cevap: Antik eserleri kuracağım müzeye koymak isterdim.

1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cem Yayınları 1. Tema Milli Kültürümüz Sayfa 31, 32, 33, 34, 35 Müzeler Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!