Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Türkçe Meb Yayınları

Oğuz Kitaplarla Tanışıyor Dinleme İzleme Metni Etkinlik Cevapları (6. Sınıf Türkçe)

Oğuz Kitaplarla Tanışıyor Dinleme İzleme metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 6. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 182-183-184-185 (6. Tema Okuma Kültürü)

Oğuz Kitaplarla Tanışıyor Dinleme İzleme Metni Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 182 Cevabı

HAZIRLIK

Oluşturduğunuz okuma planını arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap:

1. ETKİNLİK


Dinlediğiniz metni aşağıda boş bırakılan yere özetleyiniz.

  • Cevap:

2. ETKİNLİK 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 183 Cevabı

Dinlediğiniz metne uygun bir başlık belirleyerek yazınız.

  • Cevap: Nasıl Sıkılmadan Kitap Okuyabiliriz?

3. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden hareketle yanıtlayınız.

1. Oğuz’un arkadaşları nasıl bir kampanya düzenlemişlerdir?

  • Cevap: Oğuz’un arkadaşları her hafta bir kitap okuyup o kitap hakkında tartışma kampanyası düzenlemişlerdir.

2.Oğuz’un arkadaşları arasında suskun kalmasının sebebi nedir?

  • Cevap: Oğuz’un arkadaşları arasında suskun kalmasının sebebi daha önce hiç kitap okumamasıdır.

3. Annesi, Oğuz’un sorununa çözüm olarak ne sunmuştur?

  • Cevap: Annesi, Oğuz’un sorununa isteyerek ve sorunu çözmeye çalışarak sorununu aşabileceğini söylemiştir.

4. Siz olsaydınız Oğuz’a çözüm önerisi olarak ne sunardınız?

  • Cevap: Ben olsaydım Oğuz’a çözüm önerisi olarak önce ilgi duyduğu alanlara yönelik yazılmış kitapları okumasını söylerdim.

5. Oğuz’un kitap okuma alışkanlığı kazanma yolunda uyguladığı programı nasıl buluyorsunuz? Sizce bu yöntem etkili midir?

  • Cevap: Oğuz’un kitap okuma alışkanlığı kazanma yolunda uyguladığı programı iyi ve etkili bir çözüm olarak görüyorum. Evet, bu yöntem etkilidir.

6. Siz kitap okuma alışkanlığı kazanmak için nasıl bir yol izlediniz?

  • Cevap: Ben kitap okumak için aşağıdaki sayacağım maddeleri yapardım.

Doğru kitap seçimi
İnce kitaplar ile başlamak
Sayfa sayısı belirleme kuralı belirlemek
Çantada kitap bulundurmak
İstikrarlı olmak
Dakika kuralı oluşturmak
Kitapların listesi oluşturmak
Kitap kulüplerine katılmak
Okul kütüphanesini kullanmak

4. ETKİNLİK 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 184 Cevabı

Dinlediğiniz metinde Oğuz’un kitap okumakta zorlanması ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Kendi hayatınızdan ve çevrenizdeki örneklerden yola çıkarak metinle ilgili görüşlerinizi aşağıdaki boşluğa yazınız.

  • Cevap: Dinlediğim metinde Oğuz’un kitap okumakta zorlanması çok normal karşılıyorum. Oğuz’un kitap okumakta zorlanmasının sebebi kitap okuma alışkanlığının olmaması ve kitaplarla arasında bir bağ bulunmamasıdır. İnsanlar eğer kitap okuma alışkanlığı kazanmazlarsa her zaman kitap okumakta zorlanırlar. Kitap okuma alışkanlığı olmayan bir kişinin ise anlatacak hiçbir şeyi yoktur. Eğer söylediklerimizin dinlenilmesini istiyorsak ve kültürlü bir birey olmak istiyorsak her zaman kitap okumalıyız.

5. ETKİNLİK 

a) Aşağıda verilen kelime ve kavram havuzundaki kelimelerden en az üç tanesini kullanarak kitap okumak üzerine bir konuşma yapınız. Kelimeleri anlamlarına uygun olarak kullanmaya dikkat ediniz.

  • Cevap:

b) Konuşmanızı aşağıdaki forma göre değerlendiriniz. (EVET-KISMEN-HAYIR)

İşitilebilir bir ses tonuyla konuştum. (Evet)
Kelimeleri doğru telaffuz ettim. (Evet)
Vurgu ve tonlamalara dikkat ettim. (Evet)
Konuşmamı jest ve mimiklerle destekledim. (Evet)
Düşüncelerimi açık ve anlaşılır bir şekilde ilettim. (Evet)

6. ETKİNLİK 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 185 Cevabı

Aşağıda bir bölümü verilen metni tamamlayınız. Metninize uygun bir başlık belirleyiniz.

Evde, dersler dışındaki bütün zamanı kitap okuyarak geçiriyorum diye annemle babam benden şikâyet ediyorlar. Onlarla pek zaman geçiremiyorum diye söyleniyorlar bana bazen. Daha doğrusu, takılıyorlar bana. Çok kitap okuyorum diye ciddi ciddi kızacak hâlleri yok ya! Aslında, bazı günler biraz fazla kaçırdığımı ben de fark ediyorum. Tatil günleri daha çok oluyor bu. Beni odamdan yemeğe bile zorla çıkarıyorlar. Bir yere gitsek de yine aynı şey. Uçakta, arabada, trende her yerde okurum ben.

  • Cevap:

GELECEK DERSE HAZIRLIK

1. Üç boyutlu yazıcı nedir? Ne işe yarar? Bilgi edininiz.

  • Cevap:

Üç boyutlu yazdırma, dijital ortamda hazırlanan üç boyutlu dosyadan (CAD çizimleri) üç boyutlu katı nesneler üretme sürecidir. Bu işlemleri gerçekleştiren makineler üç boyutlu yazıcı olarak adlandırılır.

Üç boyutlu yazıcı bilgisayar verisini el ile tutulabilir gerçek nesnelere dönüştüren bir makinedir. Bu makineler geleneksel imalat yöntemleri kullanılarak üretilme imkanı olmayan karmaşık geometriye sahip parçaları üretebilmektedir.

Üç boyutlu yazdırma işlemini gerçekleştirmek için ilk olarak imal edilecek parça ya da parçaların üç boyutlu tasarım programlarında veya üç boyutlu tarama sistemleri yardımıyla bilgisayar verisi oluşturulur. Modeli oluşturulan parça genellikle STL uzantılı dosya olarak kaydedilir ve üç boyutlu yazıcı kontrol programına aktarılır. Model üç boyutlu yazıcı kontrol programında dilimlenerek katmanlara ayrılır ve “G kodu” dosyası oluşturulur. Daha sonra “G kodu” dosyası üç boyutlu yazıcıya hafıza kartı yardımıyla veya doğrudan bilgisayar bağlantısıyla aktarılarak baskı işlemi gerçekleştirilir. Üç boyutlu yazdırma işleminde nesne katmalar halinde üst üste serilerek meydana getirilir. Bu katmanları oluşturmak için farklı yöntemler kullanılabilir. Bunlar plastik ergitme, lazer sinterleme, sterolitografi gibi yöntemlerdir.

2. “NASA (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi)” ile ilgili kütüphaneden, “gov” veya “edu” uzantılı sitelerden bilgi toplayınız.

  • Cevap: NASA, ABD’ye bağlı olarak çalışan ve uzay programı çalışmalarından sorumlu bir kurumdur. Başta askeri amaçlarla kurulmuş olsa da Ekim 1958 tarihinden bu yana sivil alanda çalışmaya başlamıştır.

NASA Nedir?

NASA, Havacılık Alanında Ulusal Danışma Komitesi NACA kurumunun devamı gibi görülmektedir. 1950’li yıllara gelindiğinde, dünyanın önde gelen ülkeleri arasında uzaya uydu gönderilmesi kapsamında bir yarışa girilmiştir.

1957 yılında Rusya’nın uzaya “Sputnik-1” uydusunu ulaştırması ABD’nin NASA hakkındaki ilk adımları atmasına sebep olmuştur. Böylece NASA, görevi NACA’dan devralmıştır. NASA çalışmalarına; 4 adet laboratuvar, 8000 personel ve 100 milyon Dolarlık bir bütçe ile başlamıştır.

NASA tarafından yapılan büyük araştırma programları ve uygulamaları çok büyük harcamaları da beraberinde getirmektedir. Ancak şimdiye kadar yapılan pek çok programın başarıya ulaşması, harcanan bütçenin arka plana atılmasını sağlamaktadır.

NASA Ne İş Yapar?

NASA; insanlı ve insansız uzay uçuş programları ve bilimsel araştırmalar üzerinde baskın olarak faaliyet göstermektedir. İnsanlı uçuş programları kapsamında gerçekleştirilen projeler aşağıda listelenmiştir.

– X-15 Roket Uçak, 1959-1968
– Mercury, 1959-1963
– Gemini, 1961-1966
– Apollo, 1961-1972
– Skylab, 1965-1979
– Uzay Mekiği, 1972-2011
– Uluslararası Uzay İstasyonu, 1993-Günümüz
– Ticari Tedarik Servisi, 2006-Günümüz
– Ticari Mürettebat Programı, 2010-Günümüz
– Alçak Dünya Yörüngesi Ötesi Programı, 2010-Günümüz

NASA’nın insanlı uçuş programları arasında en ses getireni Apollo programıdır. Bu proje sayesinde Neil Armstrong ve Buzz Aldrin, aya ilk kez basan insanlar olma unvanını kazanmıştır. NASA tarafından geliştirilen insansız uçuş programları ise listelenemeyecek kadar fazladır. Bu kapsamda NASA, uzaya 1000’den fazla iletişim aracı göndermiştir. İnsansız projeler bünyesinde bilimsel ve iletişim amaçlı Amerikan uyduları yörüngeye oturtulmaktadır.

NASA bünyesinde insanlı ve insansız uçuş programları dışında bazı bilimsel araştırmalara da yer verilmektedir. Bu araştırmalar ağırlıklı olarak; uzayda tıp, ozon tabakasının incelenmesi ve yer bilimleri hakkında yapılmaktadır.

​​​​​​​NASA’nın güncel planları ise; yenilikçi uzay teknolojileri üretmek, güneş sisteminde insan varlığını artırmak, havacılık teknolojisini geliştirmek, NASA’yı öğrenciler ile paylaşmak, dünya ve evren hakkında bilinenleri artırmaktır. NASA, son olarak kendisine Ulusal Keşif Ofisi’nin bağışladığı iki teleskopu kabul etmiştir.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 6. Tema Okuma Kültürü Sayfa 182-183-184-185 Oğuz Kitaplarla Tanışıyor Dinleme İzleme Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
82
clap
54
angry
17
unlike
16
love
11
happy
4
confused
3
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!