Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları

Oyuncakçı Metni Etkinlik Cevapları (2. Sınıf Türkçe)

Oyuncakçı metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 2. Sınıf Türkçe Çalışma kitabı sayfa 7, 8, 9, 10, 11 (1. Tema Çocuk Dünyası)

Oyuncakçı Metni Cevapları

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 7 Cevabı

Aşağıdaki şiiri vurgu, tonlama ve telaffuza dikkat ederek okuyunuz.

OYUNCAKÇI

Oyuncaklarla dolu dünyamda,
Tahta atlarda, renkli toplarla,
Minik tekerlekli kamyonlarda…
Hep çocukluğumu yaşarım ben.

Eğer bir çocuk olsam yeniden,
İnmezdim ağaç tepelerinden.
Düşler ülkesine yelken açıp,
Korsanlarla savaşırdım yeniden.

Oyuncaklarla dolu dünyamda,
Tahta atlarda, renkli toplarla,
Minik tekerlekli kamyonlarda…
Hep çocukluğumu yaşarım ben.

Tekin ÖZERTEM

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 8 Cevabı

1. ETKİNLİK

Aşağıdaki ifadelerden şiirin konusu olan seçeneği işaretleyiniz.

Çocuklukta oynanan oyunlar
Çocukluğa özlem
Büyümenin faydaları
Bir çocuğun hayalleri

  • Cevap: Çocukluğa özlem

2. ETKİNLİK 

Aşağıda görselleri verilen oyuncakları inceleyiniz. Şiirde adı geçenleri işaretleyiniz.

  • Cevap:

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 9 Cevabı

3. ETKİNLİK 

Aşağıda verilen kelimeleri anlamlarıyla eşleştiriniz.

  • Cevap:

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 10 Cevabı

4. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruları şiire göre cevaplayınız.

1. Şair hangi dönemin özlemini çekmektedir?
A) Bebekliğinin
B) Çocukluğunun
C) Gençliğinin

  • Cevap: B

2. Şair, çocukluğuna dönebilse aşağıdakilerden hangisini yapmayacaktır?
A) Korsanlarla savaşacaktır.
B) Ağaçlara tırmanaca
C) Tatile gidecektir.

  • Cevap: C

3. Aşağıdaki kelimelerden hangisinin şiirde zıt anlamlısı vardır?
A) Boş
B) Beyaz
C) Hayal

  • Cevap: C

4. Aşağıdakilerden hangisi şiirin başlığı olamaz?
A) Çocukluk Özlemi
B) Oyuncak Sevgisi
C) Gençlik Güzeldir

  • Cevap: C

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 11 Cevabı

  • Cevap:

5. ETKİNLİK 

Aşağıda görselleri verilen varlıkların adlarını altlarına yazınız. Ardından yazdığınız kelimeleri sözlük sırasına göre numaralandırınız.

  • Cevap:

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları 1. Tema Çocuk Dünyası Sayfa 7, 8, 9, 10, 11 Oyuncakçı Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
27
13
1
4
7
2
4

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!