Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Psikoloji Ders Kitabı Meb Yayınları

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 111

Psikoloji Ders Kitabı Sayfa 111 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 111

A. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru sözcükleri yazınız.

  • Cevap:

1. Olay ve nesnelerin yerini tutan simgeler aracılığıyla zihinsel işlemler yapmaya ve çözüm aramaya düşünme denir.
2. Çocukluğu boyunca hiçbir işi beceremeyeceği konusunda eleştirilen kişinin yapabileceği işlerden uzak durması ve bir şey yapamamasına öğrenilmiş çaresizlik denir.
3. Zihinsel işlemler sonucu ortaya çıkan ürünler dil aracılığı ile aktarılır.
4. Doğru karar verme sürecinde irdeleme önemli bir yer tutar.

B. Aşağıdaki açık uçlu soruların cevaplarını boş bırakılan yerlere yazınız.

5. Bellek ve öğrenme arasında nasıl bir ilişki bulunmaktadır? Örnekler veriniz.

  • Cevap: İyi bir öğrenme olmadan bilgilerin sağlıklı bir şekilde saklanması mümkün değildir. Bellek öğrenmenin ve öğrenilenlerin saklanmasının ön koşuludur. Öğrenilenler bellekte saklanmasaydı nesiller arası bilgi aktarımı gerçekleştirilemezdi.

6. Öğrenilmiş davranışlar ile içgüdüsel davranışlar arasında fark var mıdır? Örneklerle açıklayınız.

  • Cevap: Öğrenilmiş davranışlar, yaşantılar ve bilgilenme süreci ile sonradan oluşturulmuş davranışlardır. İçgüdüsel davranışlar ise doğuştan getirilen türe özgü özellikler taşıyan davranışlardır. Bisiklet sürmek sonradan öğrenilmiş bir davranıştır. Arının bal yapması içgüdüsel bir davranıştır.

7. Model aldığınız bir kişinin her davranışı sizce doğru mudur? Neden?

  • Cevap: Model alınan kişinin genelde bütün davranışları yapılmaya çalışılır. Olumlu davranışlar model alındığı gibi olumsuz davranışlar da model alınabilmektedir fakat sağlıklı bir kişilik geliştirmek için bu davranışların sürekli yapılmamasına dikkat edilmelidir. Erkek çocuğun babası gibi konuşmaya çalışması, bakması, yürümesi; kız çocuğunun ise annesi gibi süslenmeye çalışması, annesinin yemek yapışını taklit etmesi en bilinen model alma örnekleridir.

8. Güvenilirlik zekâ testleri için ne anlama gelmektedir?

  • Cevap: Güvenilirlik, zekâ testinin ilk uygulaması ile son uygulaması arasında puan farkının olmaması, aynı sonucun tekrar oluşması anlamına gelmektedir.

9. Belleğin işlevlerinin neler olduğunu belirterek, belleğin nasıl geliştirileceği konusunda örnek veriniz.

  • Cevap: Belleğin kodlama, saklama ve hatırlama (çağırma) işlevleri vardır. Kitap okumak, bulmaca çözmek, toplumsal konularla ilgili düşünmek ve satranç oynamak gibi düşünmeye yönelik etkinliklerde bulunmak belleği güçlendirir.

10. Dünya tarihinin en büyük fizik ve matematik dehalarından biri olan Einstein, dokuz yaşına gelinceye kadar kekeleyerek konuştu. Matematik dışındaki dersleri öylesine kötüydü ki okul yönetiminde söz sahibi hocalarından biri, “Einstein’a adam olmayacağını, okulu terk etmesini” söylemişti. Giriş sınavlarında başarılı olamayınca Zürih Politeknik Akademisine girebilmek için bir yıl beklemek zorunda kaldı. Daha sonra ise izafiyet kuramının babası oldu.

Eğitim hayatının ilk yıllarında başarısız bir öğrenci olan Einstein, sonrasında nasıl başarılı bir bilim adamı olmuştur? Açıklayınız.

  • Cevap: Einstein yeteneği olan bir alanda istediği eğitimi aldığı için başarılı olmuştur.

Psikoloji Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 111 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
4
unlike
2
angry
1
love
1
confused
0
happy
0
clap
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!