Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Psikoloji Ders Kitabı Meb Yayınları

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 134

Psikoloji Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 134

A. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru sözcükleri yazınız.
1. Mizaç ve karakterin bir araya gelmesiyle kişilik oluşur.
2. Bedensel, ruhsal ve toplumsal olarak iyi olma hâline ruh sağlığı denir.
3. Ruh sağlığında olumlu davranışlar normal olarak nitelendirilir.
4. “Aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık.” atasözü kaçınma-kaçınma çatışma durumuna örnektir.
5. Babasının ölüm haberini alan kişinin habere inanmaması, bu durumla baş edebilmek için kullandığı yadsıma mekanizmasıdır.

Aşağıdaki açık uçlu soruların cevaplarını boş bırakılan yerlere yazınız.

6. Fenomenolojik kurama göre insanın doğası nasıldır? Açıklayınız.

  • Cevap: Fenomenolojik kurama göre insan doğası saf ve temizdir. İnsan doğuştan gelişme ve kendini gerçekleştirme gizil gücü ile dünyaya gelir. Uygun koşullar sağlandığında herkes kendi potansiyelini en üst seviyeye kadar çıkarabilir. Her insan yaşamı ile ilgili kararları vermekte özgürdü

7. Normal ve normal dışı davranışlar birbirinden nasıl ayrılır? Konuyu bir örnek üzerinden açıklayınız.

  • Cevap: Normal davranış yer, zaman ve duruma uygun olan çoğunluğun kabul ettiği davranıştır. Çoğunluğun kabul etmediği, yer ve zamana uygun olmayan davranış ise normal dışı davranıştır. Cenazede kahkaha atmak normal dışı bir davranıştır.

8. Stresin günlük yaşama etkilerini örneklerle açıklayınız.

  • Cevap: Günlerce sınava hazırlanan öğrenci sınav sonuçlarıyla ilgili kaygı yaşar. İşini kaybetme korkusu yaşayan işçi gergin hisseder. Kandırılma korkusu yüzünden bazı kişiler insanlardan uzak durur. Yaşadıkları sorunlarla baş edemeyen kişilerin kullandıkları savunma mekanizmaları ve bunların olumsuz etkileri stresin günlük yaşama yansımasıdır. İçsel ve dışsal etkenlerden kaynaklı stres yaşayan kişi mutsuz, huzursuz ve gergin olacağından çevresini de olumsuz etkileyecektir.

9. Kişilik testlerinde zekâ testlerinde olduğu gibi doğru veya yanlış yanıt aranmaz. Bu testlerle kişilerin çoğunlukla ne yaptıkları veya neyin onlara özgü olduğu anlaşılmaya çalışılır. Bu parçaya göre kişilik testlerinin temel amacı nedir?

  • Cevap: Kişilik testlerinin amacı bireyin ne yapabildiğini ölçmektir. Bu testlerde bireyin kişilik özellikleri ve davranış biçimleri belirlenmeye çalışılır.

10. İnsanlarda strese yol açan yaşam olayları nelerdir? Benzer sorunlarla karşılaşan insanlar benzer tepkiler mi verirler? Nedenini en az iki cümleyle açıklayınız.

  • Cevap: İnsanlar, bireysel olarak kendi duygu durumlarından kaynaklanan nedenlerden strese girebilirler. Çevrelerinde bulunan kişilerden kaynaklı stres yaşayabilirler. Toplumsal sorunların olumsuzluğundan etkilenebilirler. Savaş, doğal afet gibi olumsuz durumların baskısını hissederler. Her insan karşılaştığı benzer durumlara aynı tepkiyi vermeyebilir çünkü insanların duygu durumları, beklentileri, kişilik yapıları farklıdır. Bu da yaşam olaylarına verilecek tepkileri farklı kılar.

11. Psikolojik rahatsızlıklar için kullanılan tedavi yöntemlerinin zamana ve kültüre göre değiştiğini gösteren iki örnek veriniz.

  • Cevap: Osmanlı döneminde psikolojik rahatsızlıklar müzik, su sesi ve çiçek kokularıyla tedavi edilmeye çalışılırken manevi olarak duadan da yararlanılmaktaydı. Bazı toplumlarda geleneksel tedavi olarak sihir ve büyü kullanılmaktadır.

Psikoloji Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 134 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!