Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Psikoloji Ders Kitabı Meb Yayınları

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 30

Psikoloji Ders Kitabı Sayfa 30 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 30

9. Kanser hastalarının yaşadığı psikolojik sorunları tespit etmek için hangi araştırma yöntemleri kullanılabilir? Nedenini en az bir cümleyle açıklayınız.

  • Cevap: Sağlık psikologları kanser hastalarının yaşayacağı olumsuzlukları ortadan kaldırmak, yaşam kalitelerini yükseltmek, hastalıkla baş edebilmelerini kolaylaştırmak için çalışırlar. Hastadaki psikolojik kaygı ve acıyı azaltmak, duyguların ifadesine yardımcı olmak, mücadeleyi ve yaşam gücünü artırmak, yanlış algıları düzeltmek sağlık psikologlarının çalışma alanına giren konulardır.

10. Psikolog ile psikiyatr arasındaki farklar nelerdir? Bu farklardan en az üç tanesini yazınız.

  • Cevap: Psikologlar, dört yıllık lisans eğitiminin ardından uzman olarak çalışmaya başlarlar. Psikologların ilaç yazma yetkileri yoktur. Psikologlar genellikle psikoloji danışma merkezleri, çocuk yuvaları, engelli eğitim okulları, hapishaneler, huzurevleri ve iyileştirme merkezlerinde çalışırlar. Psikiyatristler tıp fakültesinde eğitim aldıktan sonra dört yıl uzmanlık eğitimi alıp psikiyatri alanında uzman olurlar. İlaç verme yetkileri vardır. Hastanelerde klinik psikologlarla birlikte çalışırlar.

11. Aşağıdaki tabloda verilen ifadeler psikolojideki hangi yaklaşıma aittir? Tabloda boş bırakılan yerlere yaklaşımın adını yazınız.

  • Cevap:

İnsan, yaşamı boyunca kendi yolunu kendisi seçer. (Varoluşçu yaklaşım)
Psikoloji, zihnin yapısını içe bakış yöntemiyle incelemelidir (Yapısalcı yaklaşım)
Psikoloji, insana günlük yaşamda işine yarayacak bilgileri sunmalıdır. (Fonksiyonalizm)
Korkuların nedeni bilinçaltında gizlidir. (Psikanalitik yaklaşım)

12 ve 13. soruyu yanıtlamak için “Psikoloji Deneylerinde Değişkenler” metninden yararlanınız. Psikoloji Deneylerinde Değişkenler
Yeni bir öğrenme tekniğinin ders başarısına etkisinin araştırıldığı bir deneyde bağımsız değişken yeni öğrenme tekniğidir. Bağımlı değişken ise ders başarısıdır. Bu deneyin amacı iki değişken arasında doğrudan ve net bir neden sonuç bağı kurmaktır. Böyle bir deneyde yeni öğrenme tekniği dışında; yaş, kültür, cinsiyet, çevresel faktörler, araştırmacının bakış açısı vb. değişkenler sonucu değiştirebilir. Bu yüzden araştırmacı bağımsız değişken dışında deneyin sonucunu etkileyebilecek tüm değişkenleri kontrol altına almaya çalışır.

12. Bu deneyde bağımsız değişken dışında deneyin sonucunu etkileyebilecek tüm değişkenler kontrol altına alınmazsa ne olur? En az üç madde yazınız.

  • Cevap: Araştırılacak konuyla ilgili sonuçlar hata içerebilir. Yanlış genellemeler oluşur. Olumsuz sonuçlara neden olabilecek uygulamalara neden olabilir.

13. Psikolojide her konuda deney yapmak ve yapılan deneylerde sonucu etkileyebilecek tüm değişkenleri kontrol altına almak mümkün müdür? Neden?

  • Cevap: Psikoloji alanında her konuda deney yapmak ve yapılacak deneylerin sonucunu etkileyecek değişkenleri kontrol altına almak mümkün değildir. İnsan davranışları uyarıcılara faklı tepkiler verebileceğinden sonuçlar farklı olabilir.

Psikoloji Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 30 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
3
clap
3
unlike
2
love
2
sad
2
angry
1
happy
0
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!