Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Psikoloji Ders Kitabı Meb Yayınları

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 41

Psikoloji Ders Kitabı Sayfa 41 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 41

NASA’nın (Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) yaptığı “İkiz Kardeş Deneyi” kapsamında 28 Mart 2015’te Scott Kelly (Sıkat Keli) uluslararası uzay istasyonuna gönderilmiştir (Görsel 2.19). Tek yumurta ikizi olan kardeşi Mark ise dünyada kalmıştır. Deney, uzaya gitmeden önce ikizler üzerinde yapılan bir dizi test sonucunun, uzaydan döndükten sonra yapılacak bir dizi testle karşılaştırılması üzerine kurulmuştur.
Peki, uzun süreli uzay yolculuklarının insan vücudu ve insanın zihinsel yetenekleri üzerinde ne gibi etkilerinin olabileceğini hiç merak ettiniz mi?

  • Cevap: Uzun uzay yolculuklarından sonra, yerçekiminin bu kadar kuvvetli olduğu bir yere inmek, fiziksel olarak astronotları zorlar. Özellikle yürümek, ayakta durmak, uzayda alıştığımız ortamı dünyada tekrar sağlayamamak bu konuda kendini ilk gösteren unsurlardır.

Yürüme, konuşma, şiir ezberleme, şarkı söyleme ve basketbol oynamayı öğrenmede kalıtım ve çevrenin göreceli etkileri nelerdir? Tartışınız.

  • Cevap: Herhangi bir kusur ile doğmadığımız sürece yürüme ve konuşma tamamen çevremizdeki insanları taklit ederek geliştirdiğimiz becerilerdir. Konuşurken seçtiğimiz dil, aksanımız, tarzımız gibi birçok faktör çevresel etkilere bağlıdır. Ezberlemek gibi yoğun hafıza isteyen bir beceri ise, çevresel faktörlerden çok, kalıtsal olarak geçmektedir. Aynı şekilde şarkı söyleme ve basketbol oynamak da, kalıtım yoluyla aldığımız genlerden bize geçen yeteneklerdir. Basketbol oynamak için ihtiyaç duyduğumuz boy, genlerimizden geldiği gibi, kendimizi geliştirmemize de bağlıdır.

Bebeklik, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık dönemlerinde meydana gelebilecek fiziksel ve psikolojik değişimler neler olabilir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Bebeklik, çocukluk ve ergenlik dönemlerinde vücudumuz sürekli gelişme içerisindedir. Fiziksel olarak gelişirken, topluma uyum sağlayabilmek adına kendi psikolojimizin de temellerini atmaya bu dönemde başlarız. Yetişkinlik döneminde fiziksel olarak ulaşabileceğimiz en üst rütbeye ulaştığımız için psikolojik değişimlerimiz kendini göstermeye başlar. Deneyimlerimiz, işimiz, kişisel hayatımız başrolleri paylaşırken, yaşlılık dönemine girdiğimiz de fiziksel olarak da psikolojik olarak da gerilemeye başlarız. Kaslarımız yavaş yavaş kaybolur ve hafızamız bizi terk eder.

Psikoloji Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 41 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!