Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Psikoloji Ders Kitabı Meb Yayınları

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 79

Psikoloji Ders Kitabı Sayfa 79 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 79

11. Ergenlik döneminin en önemli gelişim görevlerinden biri kimlik oluşumudur. Kimlik bireyin dürtülerinin, yeteneklerinin, inançlarının ve bireysel gelişiminin dinamik bir organizasyonudur. Ergen bu dönemde değişik inanç, fikir ve kimlikleri gözden geçirir. Çevresindeki kişilerden birini model alır, onun özellikleri ile kendi doğrularını birleştirerek kimliğini tamamlar. Bu evre ergenlik döneminin sonlarına karşılık gelir.
Paragraftan hareket ederek kimlik oluşumunun neden önemli olduğunu belirtiniz.

  • Cevap: Kimlik oluşumu, benlik arayışı içindeki gencin gelecekle ilgili beklentilerini oluşturma dönemi olduğundan ergenliğin sonlarına doğru ortaya çıkar. Sağlıklı bir şekilde atlatılamazsa genç rol karmaşası yaşayabilir.

12. Güçlü ve zayıf yönlerinin farkında olan, kendisi ve çevresiyle barışık, insanları farklılıklarıyla seven kişi onlardan bir şeyler öğrenmeye çalışır.
Yukarıdaki durum Maslow’un İhtiyaçlar Hiyerarşisi’nde hangi basamakla ilişkilendirilebilir?

  • Cevap: Kendini gerçekleştirme

13. Sosyal psikoloji ile sosyoloji arasındaki farkları belirtiniz.

  • Cevap: Sosyal psikoloji grup içindeki bireylerin davranışlarını ve grubun bireye etkisini inceler. Sosyoloji ise bireyi değil toplumda oluşan değişim ve gelişmeleri inceler.

14. Duygularınızın davranışlarınızı nasıl etkilediğini ve fizyolojik olarak bedeninizde oluşturduğu belirtileri yazınız.

  • Cevap: Duyguların davranışları etkilemesi, kişi veya nesnelere yaklaşma ya da kişi veya nesnelerden uzaklaşma şeklinde gerçekleşir. Davranışların oluşma şeklini, karşılaşılan durumların duygusal anlamda temel ihtiyaçları doyurması ya da yetersiz kalması belirler. Karşılaşılan durum, bireyin beklentilerini karşılayacak nitelikte ise davranışlara olumlu olarak yansır. Duyguların bedende oluşturduğu belirtiler, yaşanılan heyecan durumlarının niteliğine bağlıdır. Duygusal anlamda yetersizlikte bedende öfkelenme, kaygı duyma, üzüntü durumları, mide, baş ağrısı, reflü, tansiyon yüksekliği, kalp çarpıntısı gibi fizyolojik belirtiler ortaya çıkar.

15. Algılamanın uyarıcıları anlamlandırma sürecinde oluşan algısal değişmezlik ve derinlik algısına örnek veriniz.

  • Cevap: Algısal değişmezlik, nesnelerin değişik durumlarda farklı şekillerde görünmesine rağmen bilinen şekilde algılanmasıdır. Çam ağacının karanlıkta siyah görünmesine rağmen yeşil olarak algılanması renk değişmezliğidir. Uzakta olduğu için kısa görünen iki metre boyundaki birinin boyunun yine de iki metre olarak algılanması büyüklük değişmezliğidir.

Psikoloji Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 79 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
4
clap
2
love
2
confused
2
sad
2
unlike
0
happy
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!