Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Psikoloji Ders Kitabı Özgün Matbaacılık

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Özgün Matbaacılık Sayfa 134

Psikoloji Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları Özgün Matbaacılık‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Özgün Matbaacılık Sayfa 134

c. Öğrenme Yöntemi ile İlgili Faktörler, Öğrenme Stratejileri

Öğrenme yöntemi ile ilgili faktörler; öğrenmeye ayrılan zaman, öğrenilen konunun yapısı, öğrencinin aktif katılımı ve geri bildirim başlıkları altında incelenebilir.

Öğrenmeye Ayrılan Zaman: Öğrenmeye ayrılan zamanda, aralıklı çalışma ve toplu çalışma şeklinde iki yöntem vardır. Aralıklı çalışma, öğrenilen konunun her hafta ya da her gün tekrar edilmesidir. Toplu çalışma ise sadece sınav zamanında konuların çalışılmasıdır. Yapılan çalışmalarda, toplu çalışan bireylerin sınavda daha başarılı olduğu bulunurken aralıklı çalışan bireylerin ise öğrenmelerinin daha kalıcı olduğu bulunmuştur. Toplu çalışan bireyler sınav ertelenirse genellikle diğer sınav gününde bilgileri unutmuş olurlar ve en baştan çalışmak zorunda kalırlar.

Öğrenilen Konunun Yapısı: Konunun yapısı açısından yöntemler, tümevarım ve tümdengelim olarak ikiye ayrılır. Tümevarım parçadan bütüne, tümdengelim bütünden parçayadır. Tümevarım yönteminde, öğretilecek konu mümkün olan en küçük konulara ayrılarak adım adım öğretilir. Örneğin; matematik dersinde önce rakamlar, sonra sayılar, sonra toplama öğretilir. Tümdengelim yönteminde ise konu genelden özele anlatılır. Örneğin, edebiyat dersinde önce roman türü ile ilgili genel bilgi verilir sonra bir yazarın romanı incelenir.

Öğrencinin Aktif Katılımı: Öğrencinin öğrendiği konuyu kendi bilişsel yapısına uygun hâle getirmesidir. Aktif katılım; öğrenciye öğrenilen konuyu sorgulaması, düşünmesi, neden-sonuç ilişkisi kurmasını öğreten bir yöntemdir. Öğrencilerin öğrenilen konu ile ilgili merakının uyandırılması, ilgisinin çekilmesi, konunun zevkli hâle getirilmesi aktif katılımı artıracaktır. Aktif katılım olmadığı durumlarda öğrenci, bilgiyi sadece ezberlemektedir. Aktif katılım durumunda öğrenci, öğrenilen bilgiyi kendi biliş yapısına uygun hâle getirdiği için öğrenmeyi öğrenir. Öğrencinin aktif ya da pasif olmasında, öğrenme yöntemlerinden dinleme, okuma, yazma ve anlatma etkilidir. Dinleme durumunda öğrenci daha pasiftir, anlatma durumunda ise daha aktiftir. Anlatma yöntemi kullanıldıkça öğrenme artmaktadır. Yazma yönteminde geri bildirim sağlanmadığı için daha az öğrenme gerçekleşmektedir. Dolayısıyla iyi bir öğrenmenin gerçekleşebilmesi için önce dinlemek, sonra okumak, sonra yazmak, en sonra da anlatmak en iyi yöntemdir.

Öğrenmeyi Öğrenme: Fizik dersindeki bir konuyu öğrenmek sizin için belki tenis öğrenmekten daha kolaydır ya da sizin için tam tersi geçerlidir. Gerçek şu ki öğrenme, adım adım ilerleyeceğiniz uzun bir süreçtir. Öğrenmeyi öğrenmek için öncelikli olan öğrenmeyi istemektir. İkinci önemli konu, kendi çalışma alışkanlıklarınızı tanımak ve değerlendirmektir. Son olarak, öğrenmek istediğiniz konu için çalışma planı yapmanız gerekir. En etkili öğrenme yolu;

• Kendinizi,
• Öğrenme kapasitenizi,

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

Psikoloji Ders Kitabı Özgün Matbaacılık Yayınları Sayfa 134 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!