Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Psikoloji Ders Kitabı Özgün Matbaacılık

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Özgün Matbaacılık Sayfa 155

Psikoloji Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları Özgün Matbaacılık‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Özgün Matbaacılık Sayfa 155

yazma gibi karmaşık olayları içeren dili üretme ve etkili kullanma becerisidir. Başka birinin konuşmasını dinleyebilme ve hem ne söylediğini hem de ne gibi bir mesaj vermek istediğini anlayabilme de sözel zekânın ilgili olduğu alanlardandır.

Duygusal Zekâ (EQ): 1990’lı yıllardan bu yana kullanılan yeni bir kavram olmasına rağmen zekânın duygusal ve sosyal becerileri içerdiği görüşü, zekâ konusunda çalışan bilim insanlarınca hep vurgulanmıştır. Wechsler, 1944 yılında da zeki davranışların sadece bilişsel faktörlerle açıklanamayacağını, aynı zamanda bireyin duygusal ve güdüsel becerilerinin de zeki davranışta önemli rol oynadığını belirtmiştir. Duygusal zekâ, duygusal veya sosyal yetkinliklere ilişkin bir ölçüm ya da kişinin, kendinde veya başka kişilerde duyguların çeşitli ifadelerini tanıması yeteneğidir. Yani kişinin hem kendi hem de diğer kişilerin duygularının farkında olması, bunları anlaması, düzenlemesi ve kullanabilmesi becerisi veya eğilimidir. Duygusal zekâsı yüksek bireyler; insanlarla daha başarılı ilişkiler kurar, çevreye, değişen şartlara daha kolay uyum sağlar ve diğer insanları daha iyi anlar.

Etkinlik

Aşağıdaki metni okuyunuz ve çoklu zekâ alanlarına ilişkin edindiğiniz bilgilerden yola çıkarak soruları yanıtlayınız.

Albert Einstein (1879-1955), Güney Almanya’nın Ulm kentinde dünyaya geldi. Babası, küçük bir elektrokimya fabrikasının sahibiydi. Annesinin dünyası müzikti, özellikle Beethoven’in piyano parçalarını çalmak en büyük tutkusuydu. Aile, Musevi kökenliydi ve açık görüşlü, kültürel etkinliklerle zengin bir yaşam içindeydi. Ne var ki çocuğun ilk yıllardaki gelişmesi kaygı vericiydi. Özellikle konuşmadaki gecikmesi aileyi telaşa düşürmüştü.

Albert içine kapanıktı; çocukların arasına katılmaktan, oyun oynamaktan hoşlanmıyordu. Okulu sıkıcı buluyor, ezbere dayanan eğitim disiplinine katlanamıyordu. “Gimnazyum”da geçen orta öğrenimi mutsuz ve başarısızdı. Mühendis amcasının özel ilgisi olmasaydı belki de öğrenimden tümüyle kopacaktı. Amca, yeğenine cebir ve geometriyi sevdirdi. Özellikle geometri, Albert’i büyülemişti.

Einstein, yıllar sonra amcasına borcunu şöyle dile getirir: “Çocukluğumda yaşadığım iki önemli olayı unutamam. Biri, beş yaşımda iken amcamın armağanı pusulada bulduğum gizem; diğeri on iki yaşımda iken tanıştığım Öklit geometrisi. Gençliğinde bu geometrinin büyüsüne girmeyen bir kimsenin ileride kuramsal bilimde parlak bir atılım yapabileceği hiç beklenmemelidir.”

Einstein, yüksek öğrenimini güç koşullara göğüs gererek Zürih Teknik Üniversitesinde yapar. Mezun olduğunda iş bulmak sorunuyla karşılaşır. Üniversitede asistanlık bir yana ortaokul öğretmenliği bile bulamaz. Sonunda bir okul arkadaşının yardımıyla Bern Patent Ofisinde sıradan bir işe yerleşir ama asıl dünyası olan bilimden kopmaz. Çok geçmeden büyüsü bugün de süren devrimsel atılımlarıyla yaratıcı dehasını kanıtlar. 1905’te Annalen der Physik dergisinde yayımlanan üç çalışmasının her biri, fizik tarihinde bir dönüm noktası sayılabilecek niteliktedir.
Albert Einstein, özel görelilik ve genel görelilik kuramları ile iki yüzyıldır Newton mekaniğinin hâkim olduğu uzay anlayışında bir devrim yaratmıştır. Sadece matematik hesaplamalar ve denklemlerle oluşturduğu kuramları sonradan deneysel olarak defalarca doğrulanmıştır. E = mc2 denklemi ile formüle ettiği kütle-enerji eşdeğerliği, yıldızların nasıl enerji oluşturduğuna açıklama getirmiş ve nükleer teknolojinin…

  • Cevap: Bu etkinliğin cevabı diğer sayfadadır. (Sayfa 155 bkz.)

Psikoloji Ders Kitabı Özgün Matbaacılık Yayınları Sayfa 155 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!