Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Psikoloji Ders Kitabı Özgün Matbaacılık

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Özgün Matbaacılık Sayfa 18

Psikoloji Ders Kitabı Sayfa 18 Cevapları Özgün Matbaacılık‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Özgün Matbaacılık Sayfa 18

OKUMA PARÇASI

PSİKOLOJİ BİLİMİNİN GELİŞMESİNE KATKIDA BULUNAN BİLİM İNSANLARI

İbni Sina (980-1037): Filozof ve hekimdir. Felsefe ve tıp alanları ile ilgilenmiş, bu alanlarda 200’ün üzerinde kitap yazmıştır. Orta Çağ’da modern bilimin kurucusu olarak bilinir. El-Kanun fit-Tıb (Tıbbın Kanunu) kitabı 1650 yılına kadar Batı’da birçok üniversitede ders kitabı olarak okutulmuştur. İbni Sina, ruh bilimini; metafizik ve fizik arasında bağlantı kuran, iki bilim dalından da yararlanan bir alan olarak görmüştür. Ruh bilimini üçe ayırmıştır: akıl ruh bilimi, deneysel ruh bilim ve tasavvuf (gizemci ruh bilim). İnsanların ruhlarının müzik ile tedavi edilebileceğini öne sürmüş ve bu yöntemi geliştirmiştir.

Mazhar Osman Usman (1884-1951): Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman Usman, Türkiye’de ilk ruh sağlığı hastanesini kuran hekimdir. Türk Nöro- psikiyatri Cemiyeti, İçki ile Mücadele Cemiyeti derneklerinin kurucusudur. Türkiye’de ilk kez nöropatoloji, deneysel psikoloji laboratuvarları oluşturulmasında önemli rol oynamıştır.

Muzaffer Sherif (1906-1988): Asıl adı Muzaffer Şerif Başoğlu’dur. Türk asıllı ABD’li psikologdur. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünü bitirmiştir. Daha sonra Harvard Üniversitesinde psikoloji lisans eğitimi almıştır. Sherif, özellikle sosyal psikoloji alanında yaptığı çalışmalarla ön plana çıkmıştır.

GEVHER NESİBE ŞİFAHANESİ

Gevher Nesibe Sultan, Selçuklu Hükümdarı Kılıç Arslan’ın kızıdır. Vasiyeti üzerine ölümünden sonra kardeşi I. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından Kayseri’de inşa edilen medrese, Anadolu’da İslam Dönemi’ne ait en eski hastanedir ve dünyanın ilk tıp medresesidir. Anadolu Selçuklu Dönemi’ne ait olan ve Kayseri Tıbbiyesi olarak da adlandırılan bu şifahane, psikoloji alanına ait uygulamaların yapıldığı ilk kurumlardan biridir. Bu şifahane, günümüzde Tıp Tarihi Müzesi olarak hizmet vermektedir.

Bağlantı Kuralım

Wundt, 1879’da insan davranışlarını incelemek amacıyla psikoloji laboratuvarı kurmuştur. Siz bir laboratuvar kuracak olsanız hayatın hangi alanında faaliyet gösteren bir laboratuvar kurardınız?

  • Cevap:

Günlük yaşamda karşılaştığınız sorunları düşünün, bu sorunlarınızın çözümüne hangi yaklaşım ile daha kısa sürede ulaşırsınız? Neden?

  • Cevap:

Düşünelim, Cevaplandıralım

Psikolojinin bağımsız bir bilim dalı olma sürecinde, en önemli gelişme hangi bilim insanının çalışmaları ile gerçekleştirilmiştir?

  • Cevap:

Ön Çalışma

Bir sonraki konuda, bir bilim olarak psikolojinin amaçları incelenecektir. Bu sebeple, psikoloji alanında yapılan bir çalışmayı bulup inceleyerek sınıfa getiriniz. Yapılan araştırmayı konusu, önemi, yöntemi, bulguları ve sonuçları açısından sınıflayarak bir sayfalık rapor hazırlayınız.

  • Cevap:

Psikoloji Ders Kitabı Özgün Matbaacılık Yayınları Sayfa 18 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!