Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Psikoloji Ders Kitabı Özgün Matbaacılık

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Özgün Matbaacılık Sayfa 94

Psikoloji Ders Kitabı Sayfa 94 Cevapları Özgün Matbaacılık‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Özgün Matbaacılık Sayfa 94

Korku: Haz veren durumlar gibi korku veren durumlar da yaş ile birlikte değişmektedir. Örneğin, yeni doğmuş bir bebeğin ilk aylarında fiziksel desteğin ortadan kaybolması ve beklenmedik şekilde ortaya çıkan yabancı durumlar korku oluşturur. Çocuklar 2-5 yaş arasında hayal ürünü varlıklardan, yalnız kalmaktan, karanlıktan korkabilirler. Daha sonraları ise sosyal aşağılanma, alay gibi sosyal tehditler bireyde korkuya neden olabilir. Korkunun nedenlerinden biri koşullanmadır. Birey, yüksek bir yerden düştü ise yıllar geçse de yüksek yerlerde bulunmaktan korkabilir. Korkular, anne- baba ya da çevredeki diğer insanları örnek alarak oluşabilir. Örneğin, annesi bir nesneden çok korkuyorsa onu gözleyen çocuğun da o nesneden korkması olasıdır. Ya da ebeveynlerin çocuğa okuduğu hikâyelerde, gece çocukları kaçıran bir yaratık varsa bu, çocuğun geceleri korkması, yalnız uyumaktan kaçınması gibi durumlara neden olabilir.

Kaygı: Kaygı; kişinin korku verici veya tehdit edici bir duruma karşı vermiş olduğu ruhsal veya bedensel tepkidir. Kaygının nedenlerinden biri bilinçaltı anıdır. İlk çocukluk yıllarında, olaya ilişkin belleğin çok iyi gelişmediği yıllarda korkulu bir yaşantı geçirmiş olabiliriz. Daha sonra bu yaşantıyı bastırmış ya da reddetmiş olabiliriz. Bu durumda olayı hatırlamayız ama o yaşantıya benzer durumlarda nedenini bilmeksizin kaygı yaşayabiliriz. Kaygının bir diğer nedeni de uyarıcı genellemesidir. Örneğin, sert bir baba ile yaşamış ve ona korku geliştirmiş bir çocuk zamanla diğer tüm erkeklerden de huzursuzluk ve kaygı duyabilir.

Öfke: Öfkenin nedenleri arasında güdülerin engellenmesi, amaca yönelik faaliyetlere müdahale edilmesi vardır. Kişilerin yapmak istedikleri ya da yapmak istemedikleri, yaş ile değiştiği için öfkenin nedenleri de değişir. Örneğin; küçük çocuklarda sevdiği nesnenin elinden alınması, yüzünü yıkamaya zorlanması öfke nedenidir. Daha sonraki yıllarda ise sosyal engellemeler, diğer insanlarca hor görülmek, aşağılanmak, öfke ve saldırganlığın nedenleri arasındadır. Zira biri bize öfkelendiği zaman kendimizi tehdit altında hisseder ve karşılığında biz de öfkeleniriz. Öfke, geçici olarak, ifade bulması veya boşaltılması gereken bir güdü gibi işlevde bulunur. Eğer öfkemizi ifade edemezsek bu, bir engelleme olur ve bu da aslında saldırganlığın kaynaklarından biridir.

Düşünelim, Cevaplandıralım

Nilüfer Voltan Acar tarafından 1987 yılında yapılan bir araştırmaya göre Türk toplumunda olumsuz duyguyu yansıtan sözcük ve deyimler, olumlu duyguyu yansıtan sözcük ve deyimlerden çok daha fazladır.

  • Cevap:

Sizce bu durumun nedeni neler olabilir?

  • Cevap:

Psikoloji Ders Kitabı Özgün Matbaacılık Yayınları Sayfa 94 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!