Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

Robot Kol Metni Etkinlik Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

Robot Kol metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 270-271-272-273-274-275 (Bilim ve Teknoloji)

Robot Kol Metni Cevapları

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 270 Cevabı

HAZIRLIK

1. Bir robotunuz olsa neler yapmasını isterdiniz?

  • Cevap: Robotumun benimle konuşması istediğim zaman televizyon istediğim zaman telefon gibi olması ve onunla oyunlar oynayabilmeyi isterdim.

2. Robotlar insanların hayatında ne gibi kolaylıklar sağlıyor?

  • Cevap: İnsanlara günlü işlerde yardım edebilir, fabrikalarda ağır yükleri insanlar için yapabilir, insanlar için tehlikeli olabilecek işleri onların yerine yapabilirler.

Robot kol, gerçekte eski bir buluş. Ancak mühendisler, robot kolu geliştirdiler. Elektronik olarak beyne bağlanabilecek bir hâle getirdiler.
Bu kolu kontrol etmek üzere her biri saç kılından ince 96 elektrot kullanıldı. Bu elektrotlar, beynin istemli hareketlerimizden sorumlu bölümüne bağlanabiliyor. Böylece, tıpkı gerçek bir kolda olduğu gibi beyin, robot kolu hareket ettirebiliyor.

1. ETKİNLİK

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 272 Cevabı

Metnin görsellerini inceleyelim. Metnin konusunu tahmin edelim.

  • Cevap: Robot kolların tarihsel gelişimi ve nasıl üretildikleri, nasıl kullanıldıkları.

2. ETKİNLİK 

Kelimelerle anlamlarını eşleştirelim.

  • Cevap:

3. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 273 Cevabı

Okudum, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. Mühendisler robot kolu kontrol etmek için ne yaptılar?

  • Cevap: Elektronik olarak beyne bağlanabilecek bir hâle getirdiler

2. Elektrotlar beynin hangi bölümüne bağlanabiliyor?

  • Cevap: Bu elektrotlar, beynin istemli hareketlerimizden sorumlu bölümüne bağlanabiliyor

3. Robot kolun büyüklüğü ne kadardır?

  • Cevap: Yaklaşık çocuk kolu büyüklüğündeki makinenin omuz ve dirsek bölümleri oldukça işlevsel.

4. Robot kol, hangi alanda önemli bir gelişmedir?

  • Cevap: Robot kol, takma organ alanında önemli bir gelişme

5. Robot kolun elektrotları kaç ay dayanabiliyor?

  • Cevap: Robot kolun elektrotları ancak 6 ay dayanıyor.

4. ETKİNLİK 

Metne farklı bir başlık yazalım.

  • Cevap: BİLİMİN SAĞLADIĞI KOLAYLIKLAR

5. ETKİNLİK 

Sizce robat kola başka hangi özellikler eklenebilir?

  • Cevap: Bence özellikle düşünce gücüyle hareket ettirilebilen ve enerjisini güneşten alabilecek bitmeyecek pillerden oluşan bir kol da yapılabilir.

6. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 274 Cevabı

Evimizde kullandığımız teknolojik aletlerin adlarını yazalım.

  • Cevap: Evimizde yemek yaparken kullandığımız teknolojik ürünler; ocak, fırın, aspiratör, bıçak, kaşık, tencere, mikser, su ısıtıcısı, tabak, bardak, kase, rende gibi eşyalardır. Evimizde temizlik yaparken kullandığımız teknolojik ürünler; elektrik süpürgesi, yer ve cam silme bezi, toz alma araçları, kova gibi eşyalardır

7. ETKİNLİK 

Metinde yer alan, önemli gördüğün bilgileri aşağıya not eder misin?

  • Cevap: Özellikle elektrotlar, beynin istemli hareketlerimizden sorumlu bölümüne bağlanabiliyor. Böylece, tıpkı gerçek bir kolda olduğu gibi beyin, robot kolu hareket ettirebiliyor.

Geleceğin robotları sizce nasıl olacak?

  • Cevap: Uykuları gelmeyen, yorulmayan, korkmayan ve dalgınlık nedir bilmeyen robotlar üretilip araçlarda, okullarda, fabrikalarda kısaca hayatın her yerinde olacaklar.

Arkadaşlar, konuşurken beden dilini etkili kullanmak önemlidir. Buna dikkat edelim.

8. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 275 Cevabı

Arkadaşlar, ben bir robot hayal ediyorum. Şimdi size robotumu tanıtacağım.

  • Cevap: Roboronç kulağı olmayanlara, sağırlara yönelik hazırlanmış. “Kalbi var, çok iyi karaktere sahip bir robot” olacak. Peleriniyle çok hızlı bir şekilde yol alacak  Bu robotumuzun aynı zamanda ışık saçan gözleri olacak ve çok iyi bir amaç için kullanılacak.

 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 8. Tema Bilim ve Teknoloji Sayfa 270, 271, 272, 273, 274, 275 Robot Kol Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!