Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık

Sağlıklı Bir Hayat İçin Siz De Su İçin Dinleme Metni Etkinlik Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

Sağlıklı Bir Hayat İçin Siz De Su İçin Dinleme metni cevapları ve soruları, Gizem Yayıncılık 3. Sınıf Türkçe Ders kitabı sayfa 186-187-188 (Sağlık ve Spor)

Sağlıklı Bir Hayat İçin Siz De Su İçin Dinleme Metni Cevapları

1. ETKİNLİK

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Gizem Yayıncılık Sayfa 186 Cevabı

a. Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim.

• Günlük ne kadar su içiyorsunuz?

  • Cevap: Günde 2-3 litre arası su içiyorum.

• Genellikle hangi işleri yaptığınızda daha fazla susuzluk hissediyorsunuz?

  • Cevap: Genellikle çok terlediğimde daha fazla susuzluk hissediyorum.

• Susuzluğunuzu gidermek için neler içiyorsunuz?

  • Cevap: Susuzluğumu gidermek için su içiyorum.

b. Gün içerisinde tükettiğimiz içeceklerin adlarını balık kılçığına yazalım.

  • Cevap: Su, çay, meyve suyu, limonata, soda, kola.

2. ETKİNLİK 

“Sağlıklı Bir Hayat İçin Siz de Su İçin” metnini dinleyelim. Metni dinlendikten sonra suyun vücudumuzdaki etkilerinden üç tanesini yazalım.

Suyun Vücudumuzdaki Etkileri

  • Cevap:

Vücutta düzenleyici görevi vardır.
Vücut sıcaklığını dengeler.
Hücrelere besin ve oksijen taşır.
Cildimizi güzelleştirir.
Böbreklere yardımcı olur.
Eklemlere destek sağlar.
Kabızlığı engeller.

3. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Gizem Yayıncılık Sayfa 187 Cevabı

Aşağıdaki kelimelerle anlamlarını eşleştirelim.

  • Cevap:

4. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim.

1) Hayatın kaynağında ne vardır?

  • Cevap: Hayatın kaynağında su vardır.

2) Tarih boyunca toplumlar şehirlerini nereye kurmuştur?

  • Cevap: Tarih boyunca toplumlar şehirlerini suya yakın alanların yanına kurmuştur.

3) Vücudumuz su ihtiyacını karşılayamadığında neler hisseder?

  • Cevap: Vücudumuz su ihtiyacını karşılayamadığında ;güçsüzlük, halsizlik ve bitkinlik olur.

4) Suyun vücudumuzdaki diğer etkileri nelerdir?

  • Cevap: Suyun vücudumuzdaki diğer etkileri; düşünme başta olmak üzere bütün beyin fonksiyonları, terleme, kalp pıhtı atmasını engellemesidir.

5. ETKİNLİK 

Aşağıdaki atasözlerinden sağlıklı olmanın önemini vurgulayanları işaretleyelim.

  • Cevap:

() Sağlık varlıktan yeğdir.
() Güneş girmeyen eve doktor girer.
() Görünen köy kılavuz istemez.
() Damlaya damlaya göl olur.
() Her şeyin başı sağlıktır.
() Ağaç yaşken eğilir.
() Can boğazdan gelir.

6. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Gizem Yayıncılık Sayfa 188 Cevabı

Doktor, hemşire ve hasta rollerini arkadaşlarımızla aramızda paylaşalım. Muayene olan bir hastanın yaşadıklarını sınıfımızda canlandıralım.

Konuşurken aşağıdaki kurallara dikkat edelim:

• Konuşurken kelimeleri yerinde ve anlamına uygun kullanalım.
• Beden dilimizi etkili kullanmaya dikkat edelim.

  • Cevap: Sınıf içi yapılması gereken bir etkinlik.

7. ETKİNLİK 

Doktor olduğumuzu hayal edelim. Hastalarımıza sağlıklı olmak için önerilerimizin neler olabileceğini yazalım.

  • Cevap:

8. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim.

• Sağlıklı bir yaşam sürmek için nelere dikkat ediyorsunuz?

  • Cevap: Sağlıklı bir yaşam sürmek için bol bol su içmeye, sağlıklı yiyecekler yemeye ve hareket halinde olmaya dikkat ediyorum.

• Kendinizi iyi hissetmediğinizde nasıl davranıyorsunuz?

  • Cevap: Kendimi iyi hissettiğimde ailemle ve arkadaşlarımla daha iyi vakit geçiriyorum. Onlara karşı daha güler yüzlü ve anlayışlı oluyorum.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Gizem Yayıncılık Sağlık ve Spor Sayfa 186-187-188 Sağlıklı Bir Hayat İçin Siz De Su İçin Dinleme Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları
Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!