Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Sanat Tarihi Koza Yayınları Ders Kitabı Cevapları

Sanat Tarihi Koza Yayınları Ders Kitabı Sayfa 229 Cevabı

“Sanat Tarihi Koza Yayınları Ders Kitabı Sayfa 229 Cevabı” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Sanat Tarihi Koza Yayınları Ders Kitabı Sayfa 229 Cevabı

Osman Hamdi Bey, resimlerinde daha çok sarıklı ve doğulu figürler kullanmıştır. Resimlerinde figürlere zemin oluşturan arka fon, dönemin mimarisiyle ilgili kanıtlardır. Eserleri arasında Silah Satıcısı (Resim 8.2), Kaplumbağa Terbiyecisi (Resim 8.3), Kur’an Okuyan Adam ve Dervişler sayılabilir.

İbrahim Çallı ve 14’ler Grubu
Türkiye’de Batılı anlamda bir resim hareketinin oluşumu 1914 yılında başlar. Sanayiinefise Mektebinin 1910 yılında açtığı sınavı kazanarak Fransa, Almanya ve İtalya’ya resim öğrenimi için birçok sanatçı gönderilmiştir. 1914 yılında Birinci Dünya Savaşı’nın başlamasıyla İstanbul’a dönen bu sanatçılar, sanat alanında yeni değişimlere imza atmışlardır. Bu ressamların çoğunluğu, Türkiye’ye empresyonist (izlenimci) etkilerle gelmişlerdir. Empresyonistler konu seçimleri, kullandıkları tekniklerin benzerlikleri, renk seçimleri açısından bir grup oluşturur.
Bu dönemin ressamları, gerek yaşam biçimi gerekse sanat anlayışından ötürü öncü bilinerek yaygın bir üne kavuşan İbrahim Çallı’dan dolayı Çallı Kuşağı olarak tanınmaktadır. Aynı sanatçılar, etkinliklerine 1914 yılında başladıkları için 1914 Kuşağı ve 14’ler Grubu olarak da anılmaktadırlar.

1914 Kuşağı sanatçıları sanat etkinliklerini, Osmanlı Ressamlar Cemiyeti aracılığıyla çıkardıkları dergilerde yazdıkları yazılarla ve İstanbul ile Ankara’da açtıkları sergilerle sürdürmüşlerdir.
14’ler Grubu, Türk resim tarihinde önemli bir aşamayı temsil etmiştir. Bu ressamlar, doğayı hiç değiştirmeden kopya etmek yerine kişisel duygularını ve yorumlarını da tuvale aktarmalarıyla kendilerinden önceki ressamlardan ayrılırlar. Yaptıkları resimlerde realizm ve empresyonizmin izleri görülür. Avrupa’da gördükleri eğitim sayesinde resmin; kompozisyon, desen, renk olarak bir uyum ve dengenin ifadesi olduğunu öğrenmişlerdir. Peyzaj resimlerine farklı yorumlar getirmişlerdir. Natürmortları da yeni çalışmalar ve nesnelerle zenginleştirmişlerdir.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

Sanat Tarihi Koza Yayınları Ders Kitabı Sayfa 229 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!