Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Sosyoloji Ders Kitabı Meb Yayınları

Sosyoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 158

Sosyoloji Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Sosyoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 158

ETKİNLİK

• Aşağıda “Sosyalleşme ve Eğitim” başlıklı bir metin ve sayfa 159’da bir haber yer almaktadır. Sınıfta beş gruba ayrılarak metin ve haberden hareketle sayfa 159’daki soruları cevaplayarak soruların altındaki boşluklara yazınız.

• Grup çalışmasını bitirdikten sonra cevaplarınızı diğer gruplarla karşılaştırınız.

ETKİNLİK

Sosyalleşme ve Eğitim

Sosyoloji açısından eğitim, sosyalleşmenin bir yönünü oluşturur. Eğitim sürecinde birey hem zihinsel hem de toplumsal bakımdan gelişir. Bu açıdan bakıldığında eğitim; eğitmenlerin diğer bireylerin kişilik gelişimini olumlu yönde etkilemek üzere yaptıkları toplumsal eylemlerdir. Belli bir plan dâhilinde görevlendirilen eğitmenler, eğitim kanalıyla çocukların ve gençlerin bireysel gelişimini, amaçlarını ve hedeflerini yönlendirmeyi amaçlarlar. Eğitime dair söylenen bu amaçlı, örgütlü ve profesyonel yönlendirme çoğunlukla çocuklara ve yeni yetişen gençlere yöneliktir.

Okul, öğrencilere sadece bir öğretim programında öngörülen malumatı aktarmak, oradaki hedefler doğrultusunda bazı yetenek, alışkanlık ve davranışları kazandırmakla sosyalleştirme rolünü yerine getirmiş olmaz. Elbette çocuklar okula gitmekle akademik açıdan donanımlı hâle gelirler ve bazı becerileri kazanırlar. Ancak bu akademik donanımı ve becerileri kazanırken aileden ve diğer toplumsal kurumlardan yapısal olarak farklı olan okul içinde yaşamayı da öğrenirler. Çocuklar, okulda başka insanları da tanırlar. Farklı davranış kalıpları, farklı alışkanlıklar ve geleneklerle karşılaşırlar. Öğrenciler okulda elde ettikleri formasyon sayesinde daha sonra katılacakları yetişkinler toplumuna nasıl uyum sağlayabileceklerini de öğrenirler.

İnsan, toplumsal bir varlık olarak başkalarıyla uyum içinde varlığını sürdürme eğilimindedir. Eğitim, bu eğilimi yönlendirmeye yönelik esaslı bir çabadır. Çocuklar ve gençler, amaçlı ve planlı birtakım yönlendirmelerle toplumsal hayata uyum sağlamaları için yetiştirilmek istenir. Özellikle modern toplumlarda hayatın olağan akışına uyum sağlayabilmek için daha fazla teknik bilgiye ihtiyaç duyulduğu için planlı ve sürekli eğitim bir zorunluluğa dönüşmüş durumdadır. Bu nedenle modern toplumlarda kişilere bilgi ve beceri kazandırmanın en önemli aracı okul olmuştur.

  • Cevap: Bu etkinliğin cevabı diğer sayfadadır. (Sayfa 159 bkz.)

Sosyoloji Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 158 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!