Sosyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 173
“Sosyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 173 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Sosyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 173
Soru: Bir ekonomik sistemde;
• fiyatların artması,
• üretimin düşmesi,
• ithalatın artması,
• işsizliğin artması,
• yerli para yerine yabancı paraya yönelimin başlaması,
• dar ve sabit gelirlilerin daha çok yoksullaşması
gibi sorunların yaşanması aşağıdaki durumlardan hangisinin var olduğunun göstergesidir?
A) Damping
B) Deflasyon
C) Devalüasyon
D) Enflasyon
E) Revalüasyon
- Cevap:
Soru: Atatürk döneminde uygulanan ekonomik model aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kapitalist ekonomik sistem
B) Karma ekonomik sistem
C) Liberal ekonomik model
D) Merkantilist ekonomik model
E) Sosyalist ekonomik sistem
- Cevap:
Soru: “Sınırları çizilmiş bir coğrafyada yaşayan insanlar arasındaki ilişkileri düzenleyen, ku- rumları örgütleyen, hükümete yetki veren, ordusu ve polisi olan, kararlar alan, uygulayan ve tüm bunları yapabilme gücünü elinde bulunduran en büyük otoritedir.” şeklinde tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
A) Devlet
B) Hükümet
C) İktidar
D) Siyaset
E) Yasama
- Cevap:
Soru: Monarşi rejimindeki geleneksel otoritenin yerine rasyonel-yasal otoritenin konması, yasal otoritenin halk tarafından seçilmesi, yönetme yetkisinin kişilere değil kurumla- ra verilmesi ve kurumların yasalar yoluyla denetlenmesi ilkelerini barındıran yönetim biçimi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Demokrasi
B) Meritrokrasi
C) Oligarşi
D) Plütokrasi
E) Teokrasi
- Cevap:
Soru: Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.
Soru: Cumhuriyetin kuruluşu döneminde Atatürk’ün kadın haklarıyla ilgili yaptığı inkılaplar nelerdir? Açıklayınız.
- Cevap:
Soru: Sosyoloji, din kurumunu hangi yönleriyle ele alır? Defterinize yazınız.
- Cevap:
Soru: Aydınlanma fikri ile laiklik ve sekülerizm arasındaki ilişkiyi açıklayınız.
- Cevap:
Soru: Atatürk’ün laiklik anlayışını açıklayarak bu anlayışın Türk toplumu tarafından benimsenmesinin nedenlerini defterinize yazınız.
- Cevap:
Soru: “Bir insanın hakkı, diğer bir insan için görev olur ve yine bir insanın görevi de diğer insanın hakkı demektir. Hak, yetki dediğimiz zaman hemen aynı şeyleri anladığımız gibi görev, zorunluluk, yükümlülük, ödev ve borç da birbirinden ayrılmayan şeylerdir. … Şu da bilinmelidir ki, bu söylediğimiz esas, insanlık tarihine oranla yenidir ve hatta denebilir ki, bu esas istendiği derecede tam, kesin, değişmez olarak bütün insanlığın ruhuna henüz girmemiştir.” Mustafa Kemal ATATÜRK Metinden faydalanarak Atatürk’ün demokrasi anlayışını değerlendiriniz.
- Cevap:
Sosyoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 173 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.























