Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
6. Sınıf Türkçe Ata Yayıncılık

Tadı Olmayan Bir Şeyi Neden İçeyim Ki? Metni Etkinlik Cevapları (6. Sınıf Türkçe)

Tadı Olmayan Bir Şeyi Neden İçeyim Ki? metni cevapları ve soruları, Ata Yayıncılık 6. Sınıf Türkçe Ders kitabı sayfa 228-229-230-231-232-233-234 (Sağlık ve Spor)

Tadı Olmayan Bir Şeyi Neden İçeyim Ki? Metni Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ata Yayıncılık Yayınları Sayfa 228 Cevabı

Hazırlık Çalışması

Suyun vücudumuza yararlarıyla ilgili edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Maddeler halinde Suyun vücudumuza yararları şunlardır ;

Cildi güzelleştirir.
Vücut ısısını ayarlar.
Besinleri ve hormonları vücutta ihtiyaç duyduğu yerlere taşıma görevine sahiptir.
Vücudun ısı dengesini ayarlar.
Vücutta biriken zararlı maddeleri dışarıya atılmasını sağlar.
Yediğimiz gıdaların çözünerek sindirilmesini ve emilmesini sağlar.
Vücut ısısını ayarlar. Özellikle sıcak havalarda vücutta terleme ve buharlaşmayı sağlayarak, vücudun serinlemesini etkiler.
Hücrelere besin ve oksijen taşır.
Eklemlere destek sağlar.
Kabızlığı engeller.
Bazı toksinleri atarak böbrek ve karaciğerdeki yükü azaltır.
Vitaminler, mineraller ve diğer besinlerin çözülmesine yardımcı olur

1. ETKİNLİK

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ata Yayıncılık Yayınları Sayfa 230 Cevabı

Metinde yer alan anlamını bilmediğiniz kelime ve kelime gruplarını uygun başlığın altına yazınız. Metinden hareketle anlamlarını tahmin ediniz. Sözlük anlamlarını uygun başlığın altına yazınız.

  • Cevap:

İşlem Kelimesi
Tahminim : işin geçtiği evrelerin tümü
Sözlük Anlamı : bir işi sonuçlandırmak için yapılan işlerin ve uygulamaların, işin geçtiği evrelerin tümü

Asit Kelimesi
Tahminim : hidrojenli madde
Sözlük Anlamı :suya karıştırıldığında hidrojen iyonları veren, mavi turnusolü kırmızıya çevirme özelliğinde olan ve bileşimindeki hidrojenin yerine maden alarak tuz oluşturan hidrojenli bileşik.

b) Anlamını öğrendiğiniz kelime ve kelime gruplarını cümle içinde kullanınız.

  • Cevap:

Yapılan işlemler sonucunda tutuklanmasına karar verildi.
Asitli içecekler sağlığımıza zarar verir.

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde duygu belirten, doğa seslerini yansıtan ya da bir kimseyi çağırmak için kullanılan kelimelerin altını çiziniz.

  • Cevap:

Haydi, bize gidiyoruz!
Aman dikkat edin, kolinin içindeki eşyalar kırılmasın!
Eyvah, ödevimi evde unutmuşum!
Of, bu akşam da kitap okuyamayacağım!
Aferin, bu çalışmanı da başarıyla tamamladın!
Ya Rabbi, sen bizlere sabır ver!
Çuval güm diye yere düştü!
Aman Allah’ım, bu ne güzel bir çocuk böyle!

3. ETKİNLİK

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ata Yayıncılık Yayınları Sayfa 221 Cevabı

Aşağıdaki yüz ifadelerinin karşılarına anlamlarına uygun cümleler yazınız.

  • Cevap:

4. ETKİNLİK

Metindeki ünlem ifadelerini belirleyiniz. Daha sonra bu ifadelerin hangi anlamda kullanıldıklarım yazınız.

  • Cevap:

Hayır! Reddetme manası taşır.

Sorun var demektir! Dikkat çekme manası taşır.

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden yararlanarak yanıtlayınız.

1. İnsanlar su içmeden en fazla kaç gün yaşayabilirler?

  • Cevap: İnsanlar su içmeden en fazla 7-8 gün yaşayabilirler.

2. Vücudumuzda su olmazsa neleri yapamayız?

  • Cevap: Vücudumuzda su olmazsa hiçbir işlevi gerçekleşmez.

3. Su, vücuttan hangi yöntemlerle atılmaktadır?

  • Cevap: Su, vücuttan hangi koşup terlemek, tuvalete gitmek ve nefes almak yolu ile bile atılmaktadır.

4. Asitli içeceklerden neden uzak durulmalıdır?

  • Cevap: Asitli içecekler; su içmeyi unutturur, yorar ve vücuttaki asidi arttır.

5. Bir insanın günlük su ihtiyacı neye göre değişmektedir?

  • Cevap: Bir insanın günlük su ihtiyacı yaşa, kilosuna ve mevsime göre değişmektedir.

6. ETKİNLİK

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ata Yayıncılık Yayınları Sayfa 232 Cevabı

Suyun neden yararlı, aşağıda görselleri verilen içeceklerin ise neden zararlı olduğunu örnekteki gibi karşılaştırınız.

  • Cevap:

7. ETKİNLİK

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ata Yayıncılık Yayınları Sayfa 233 Cevabı

En sevdiğiniz yiyecek veya içecekle ilgili hazırlıklı konuşmanızı yapınız.
• Hazırlıklı konuşmanızı yaparken beden dilinizi etkili bir şekilde kullanmaya özen gösteriniz.
• Konuşmanız sırasında, öğrendiğiniz bağlaçları ve edatları uygun yerlerde kullanınız. Hazırlıklı konuşma yapan arkadaşınızı değerlendirmek amacıyla aşağıdaki kontrol listesini doldurunuz.

  • Cevap: Benim en sevdiğim yiyecek patates kızartması ve kola. Hem kolay yapımı hem de tadı sebebi ile bana çok cazip geliyor. Kola ise sıcak yaz günlerinde serinletici harika bir içecek. Annemin her gün yapsa sıkılmayacağım tek besin maddesi bu sanırım. Tek sıkıntısı yağlı olduğu için sivilce yapıyor olması.

Konuyu belirlemiş. (√)
Konuyu sınırlandırmış. (√)
Konuyu araştırmış. (√)
Konuşmasıyla ilgili materyalleri tam ve eksiksiz getirmiş. (√)
Uygun hitap ifadeleri ve nezaket kelimeleri kullandı. (√)
Göz teması kurarak konuştu. (√)
İşitilebilir bir ses tonu kullandı. (√)
Tonlama ve vurgulamalara dikkat etti. (√)
Akıcı ve anlaşılır bir dille konuştu. (√)
Konuşmasını uygun grafik, görsel ve çoklu medya araçlarıyla destekledi. (√)
Konu ile ilgili kanıtlara atıf yaptı. (√)
Konuşmasını uygun kapanış cümleleri ile bitirdi. (√)

Tadı Olmayan Bir Şeyi Neden İçeyim Ki? Metni Cevapları Sayfa 234

8. ETKİNLİK

Öğrendiğiniz kek tarifini işlem basamaklarına dikkat ederek yazınız. Tarifi yazarken kullandığınız malzemelerle ilgili grafiği uygun şekilde doldurunuz.

  • Cevap: Farklı çeşitleri olsa da en klasik kek tarifi 2 veya 3 yumurtayı 1 bardak şekerle çırpmakla başlıyor. İyice çırpılan yumurta ve şekere bir bardak veya yarım bardak yağ ve bir bardak süt veya yoğurt eklenir. Daha sonra kabarma tozu vanilya ve un eklenir. Eğer meyveli yapılacaksa meyveler, kakaolu yapılacaksa kakao eklenerek 180 derecelik fırına verilir.

Gelecek Derse Hazırlık

Aşının nasıl bulunduğunu, nasıl hazırlandığını ve niçin önemli olduğunu araştırınız. Edindiğiniz bilgileri defterinize not ediniz.

  • Cevap: 1718’de Mary Wortley Montague Türklerin daha önceden hastalığın hafif aşamalarındaki insanlardan bir sıvı alarak aşılama yaptığını ortaya koydu ve kendi çocuklarına bu aşıyı yaptı. Aşılar virüslerin laboratuvar ortamında zararsız hale getirilmesi ve bozulmadan kalması için koruyucularla beraber saklanması ile oluşur. Aşılar bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve toplum sağlığı için önemlidir.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Ata Yayıncılık Sağlık ve Spor Sayfa 228-229-230-231-232-233-234 Tadı Olmayan Bir Şeyi Neden İçeyim Ki? Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2023 Ders Kitabı Cevapları

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!