Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Yayınları Sayfa 33
“Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Yayınları Sayfa 33” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Yayınları Sayfa 33 A) Aşağıdaki soruları cevaplayınız. 1. Kelime-i Tevhid ve Kelime-i Şehadet’i anla
“Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Yayınları Sayfa 33” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Temel Dini Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Yayınları Sayfa 33
A) Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
1. Kelime-i Tevhid ve Kelime-i Şehadet’i anlamlarıyla birlikte söyleyiniz.
- Cevap:
La ilahe illallah; "Bil ki! Allah'tan başka ibadete layık hiçbir ilah yoktur" anlamına gelmektedir.
Kelime-i şehâdet veya Kelime-i tevhid, İslam inancında Allah'tan başka İlah olmadığı, Muhammed'in de O'nun kulu ve Elçisi esasının beyanı olan ibaredir.
2. Yüce Allah’a imanın insana kazandırdıklarını anlatınız.
- Cevap: Allah'a inanan bir kişi huzura kavuşur ve mutluluğu keşfeder. Allah'a iman eden bir kişinin sözlerinde bir hikmet vardır. Gözlerinin içerisinde ve alnında nur vardır. Ahlak, saygı ve sevgisiyle herkesin dikkatini çeker.
3. Mümin, kâfir, münafık, müşrik ve ehlikitap kavramlarını açıklayınız.
- Cevap:
Mümin: Allah'a inanan ve müslüman olanlara denir.
Kafir: Allah'a inanmıp inkar edenlere denir.
Münafık: Müslüman gibi görünüp din düşmanı olan kimselerdir.
Müşrik: Allah'a şirk koşan kimselerdir.
Ehli-kitap: Ilahi kitaplara inananlara denir.
4. Esmâ-i Hüsnâ’dan olan Allah (c.c.) ve el-Ehad isimleri hakkında neler öğrendiniz? Söyleyiniz.
- Cevap:
Esmâ-i Hüsnâ: Allah’ın isimleri ya da Allah'ın 99 ismi, İslam toplumunda, Kur’an ve hadislerde Allah’a izâfe edilen fiil veya sıfatlardan türetilmiş veya doğrudan Allah'ı ifade amacıyla kullanılmış olan isimlerdir.
El-Ehad: Zâtında şeriki olmayan, tek olan, kendinden başka ilah olmayan, eşi ve benzeri bulunmayan, her şeyde birliğini ve ehadiyetini gösteren
B) Aşağıdaki soruları okuyunuz. Doğru seçeneği bulup işaretleyiniz.
1. “Eğer yerde ve gökte Allah’tan başka ilahlar olsaydı kesinlikle ikisinin de düzeni bozulurdu...” Enbiya suresi, 22. ayet. Yukarıdaki ayet aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir? A) Yüce Allah’ın birliğini B) Yüce Allah’ın kelamını C) Yüce Allah’ın kudretini D) Yüce Allah’ın yaratıcılığını
- Cevap: A
2. Aşağıdakilerden hangisi Yüce Allah’ın “emin kılan, güvene kavuşturan” anlamındaki ismidir? A) el-Mü’min B) el-Vâhid C) el-Ehad D) el-Vedüd
- Cevap: A
3. Aşağıdaki ayet meallerinin hangisi tevhid ile ilgilidir? A) “Biz, her şeyi bir kaderle yarattık.” Kamer suresi, 49. ayet. B) “... Allah rızık verenlerin hayırlısıdır.” Mü’minûn suresi, 72. ayet. C) “De ki: O Allah tektir.” İhias suresi, 1 ayet. D) “Onlar bilmiyorlar mı ki Allah gizlediklerini de açıkladıklarını da bilir.” Bakara suresi, 77 ayet.
- Cevap: C
4. "Yüce Allah’ın varlığını, birliğini, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) peygamberliğini ve onun Yüce Allah’tan getirdiklerini şüphe ve tereddüt göstermeden gönülden kabul edene ... denir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? A) Müşrik B) Mümin C) Kâfir D) Münafık
- Cevap: B
Temel Dini Bilgiler E Yayınları İslam 1 Ders Kitabı Cevapları Sayfa 33 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok