“Temel Dini Bilgiler (İslam-1) Ortaokul 5-6-7-8. Sınıf Ders Kitabı Cevapları Sayfa 92 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Temel Dini Bilgiler (İslam-1) Ortaokul Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 92

Soru: Aşağıdaki çıkış kartını doldurunuz.

  • Cevap:

Soru: Mahremiyetle ilgili neler biliyordum?

  • Cevap:

Soru: Mahremiyetle ilgili neyi merak ediyordum?

  • Cevap:

Soru: Mahremiyetle ilgili neler öğrendim?

  • Cevap:

Konuya Başlarken

Soru: 1) “Kardeşlik” denince aklınıza neler geliyor? Düşüncelerinizi paylaşınız.

  • Cevap:

Soru: 2) Kardeşlik duygusunu güçlendiren davranışlar neler olabilir? Günlük hayatınızdan örnekler veriniz.

  • Cevap

Kardeş kelimesi, anne babası ya da ikisinden biri aynı olan çocuklar için kullanılır. Ancak kardeşlik, sadece aile içindeki kan bağını ifade etmez. Aralarında güçlü bir bağ ve ortaklık bulunan kişiler de kardeş olarak adlandırılır.26 Din kardeşliği bu bağlardan biridir. Dinimizde kardeşliğin ölçüsü iman bağıdır. Allah'a (cc) inanan, Kur’an-ı Kerim’i rehber kabul eden ve Peygamberimizin yolunu takip eden Müs- lümanlar din kardeşi kabul edilir. Yüce Allah, “Müminler ancak kardeştirler..."27 buyurarak bu yakınlığı açıkça bildirmiştir. Buna göre Müslümanlar, nerede yaşarlarsa yaşasınlar aynı inancı paylaşmaları sebebiyle birbirlerini kardeş olarak görürler.

Temel Dini Bilgiler (İslam-1) Ortaokul 5-6-7-8. Sınıf Ders Kitabı Sayfa 92 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.