Temel Dini Bilgiler İslam 2 Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 55
“Temel Dini Bilgiler İslam 2 Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 55” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Temel Dini Bilgiler İslam 2 Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 55
DEDEMLE ABDEST
Dedeciğim, biraz önce sen ne yaptın ? - Kuran okumadan önce abdest aldım Bnes. - Abdest mi? - Evet Enesciğim. Rabbimin Huzuruna çıkmadan önce bedenimi kirden ve pislikten temizliyorum ki O’nun Huzurunda güzel görüneyim. - Hıı anladım, O’nu çok sevdiğin için süsleniyorsun... O zaman kardeşimle bana da abdestin alınışını anlatır mısın dedeciğim? - Elbette Enes. Kardeşini de çağır oturalım şöyle, anlatayım size. Sevgili Peygamberimizin sünnetine uygun bir şekilde olsun diye önce niyet ediyoruz ve ardından euzu besmele çekiyoruz. Hadi birlikte diyelim.
Yukarıdaki parçada boş bırakılan yerleri uygun şekilde tamamlayınız ve ibadetlerden önce abdest almanın önemi hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz.
- Cevap: Allah'ın karşısına temiz çıkmak ve Kur'an'a olan saygımızdan dolayı ibadetlerden önce abdest almak önemlidir.
• “Niyet ettim Allah rızası için abdest almaya. Euzübillahimineşşeytanirracim, Bismillahirrahmanirrahim.
• Önce ellerimizi bileklerimize kadar üç kere yıkıyoruz. Yıkarken parmak aralarını da güzelce ovuyoruz ki su her yere ulaşsın.
• Daha sonra sağ avuç ile su alarak burnumuza üç kere su çekiyoruz ve Her defasında sol elimizle sümkürerek burnumuzu temizliyoruz.
• Yüzümüzü üç kere yıkıyoruz.
• Bundan sonra önce sağ sonra sol kolumuzu dirseklere kadar üç defa güzelce üç kez yıkıyoruz.
• Sonra ellerimizi ıslatıyoruz. Sağ elimizle başımızın dörtte birini mesh ediyoruz.
• Başımızı mesh ettikten sonra tekrar ellerimizi ıslatarak serçe parmaklarımızla kulaklarımızın içini, başparmaklarımızla kulaklarımızın arkasını, kalan diğer üç parmağımızla da ensemizi mesh ediyoruz.
• Meshlerimizi bitirdikten sonra önce sağ ayağımızı sonra sol ayağımızı topuklarımızla birlikte üçer kez yıkıyoruz. Böylece abdestimizi tamamlıyoruz.
- Teşekkür ederiz dedeciğim. Artık biz de Rabbimizin Huzuruna çıkmak için abdest alabiliriz.
Temel Dini Bilgiler Meb Yayınları İslam 2 Ders Kitabı Cevapları Sayfa 55 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok