“Temel Dini Bilgiler İslam 2 Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 61” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Temel Dini Bilgiler İslam 2 Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 61

Allah (c.c.) bir şeyi insanlara lütfederken onu karşılıksız verir. İnsanları bağışlarken ve onlara nimet verirken bir karşılık beklemez. Allah'ın (c.c.) insanlara verdiği sayısız nimetlere karşı şükretmek O'nun karşılık beklemesinden dolayı değildir. Nitekim Yüce Allah şöyle buyurmuştur: "... Şükreden ancak kendisi için şükretmiş olur, nankörlük edene gelince, o bilsin ki,

Rabbimin hiçbir şeye ihtiyacı yoktur, çok kerem sahibidir." Ayrıca Allah (c.c.), insanlara bütün güzellikleri karşılık beklemeden verdiği gibi insanların da birbirlerine karşılılık beklemeden iyilik yapmasını istemektedir. Bu yüzden yapılan iyiliklerde karşılık beklenmemeli, insanlara ikramda bulunulmalı, yardım edilmeli, yapılan kötülüklere iyilikle karşılık verilmeli, affedici ve cömert olunmalıdır. Sevgili Peygamberimiz bir hadisinde 'Allah temizdir, temizliği sever; kerem sahibidir, keremi sever; cömerttir, cömertliği sever." buyurarak Yüce Allah'ın bu özelliklerini taşıyan kimselerin Allah'ın (c.c.) sevgisini kazanacağını belirtmiştir. Ayrıca başka bir hadisinde "Cömert, Allah'a yakın, cennete yakın, insanlara yakın ve cehennemden uzaktır..."38 buyurarak ihsan eden ve cömert olan kimselerin Yüce Allah'a ve cennete daha yakın olacağının müjdesini vermiştir.

Temel Dini Bilgiler Meb Yayınları İslam 2 Ders Kitabı Cevapları Sayfa 61 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.