Türk Dünyası Coğrafyası Ders Kitabı Cevapları Sayfa 145
“Türk Dünyası Coğrafyası Ders Kitabı Cevapları Sayfa 145 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Türk Dünyası Coğrafyası Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 145
Türkiye’de nüfus dağıtım eşit değildir. Karadeniz Marmara, Ege ve Akdeniz kıyıları nüfusun daha yoğun olduğu bölgeledir.
Türkiye'de 40 binin üzerinde yerleşim yeri var. Büyük şehlirler ülkenin batı kesiminde yer almaktadır. İstanbul, İzmir, Bursa, Sakarya, Denizli, Gaziantep, Erzurum, Tekirdağ, Samsun, Trabzon, Kocaeli, Balıkesir ve Konya büyük şehlirlerden bazılarıdır.
Türkmenistan’da da 80 farklı etnik grup mensubu yaşamaktadır. Nüfusun %85’ini Türkmenler oluşturur (Resim 2.20). Türkmenistan nüfusunun neredeyse tamamı (%94’ünü) Türk kökenli halklardan oluşur.
Türkmenistan, dünyanın seyrek nüfuslu ülkelerinden biridir. Ortalama nüfus yoğunluğu 1 kilometrekare başına 8,7 kişidir.
Uçsuz bucaksız çöllerde onlarca kilometrekareye bir kişi düşiyor. En yoğun nüfus; vahalarda, Kopetdağ'ın eteklerinde ve Türkmenabad (Çarcov)-Türkmenbaşı demiryolu boyunca, Murgab ve Tejen nehlirlerinin vadilerinde, Amı Derya'nın orta ve alt kesimlerinde bulunur. Son yıllarda Karakum Kanalı'nda halkın %32'sine tarımda iş sağlanması nedeniyle nüfus istikrar kazanmıştır.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
Meb Yayınları Türk Dünyası Coğrafyası Ders Kitabı Sayfa 145 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok