“Türk Dünyası Coğrafyası Ders Kitabı Cevapları Sayfa 67 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Türk Dünyası Coğrafyası Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 67

ve Timurluların hüküm sürdüğü dönemde (1370-1507) Semerkant devletin başkenti idi. Şehrin mimari yapılarının çoğu işte bu dönemde yapılmıştır. Şehlirde dev saraylar, camiler, medrese ve türbeler inşa edilmiştir. Uluğ Bey’in iktidarı döneminde ise Semerkant, dünyaya biliminin merkezlerinden birine dönüşmüş, yeni eğitim ocakları medreseler ve rasathane yapılmıştır.

Arslan Baba'nn ashaptan olduğu söylenir. Günlerin birinde Hz. Peygamber ve sahabeleri oturup hurma yiyorlardı. Hurmalardan biri sürekli yere düşüyordu. O zaman Hz. Peygamber'e vahiy geldi: "Bu hurma, sizden 400 yıl sonra doğacak Hz. Muhammed'in ümmetinden Ahmed adlı birinin nasibidir". Hz. Peygamber sahabelerine içlerinden kimin kurmayı sahibine ulaştıracağıni sorar: Göreve kimse talip olmaz. Hz. Peygamber bir daha sorar: O zaman Arslan Baba şöyle cevap verir: "Allah'tan benim için 400 yıl ömür isterseniz hurmayı iletirim". Halk arasında anlatılan efsanelere ve yazılı kaynaklara ("Risalei Sarem-İsficab") göre Arslan Baba, 400 yıl sonra Hoca Ahmed Yesevi'ye hurmayı teslim eder ve onun mürşidi olur.

Resim 1.33 Eski Semerkant ta bir sokak
  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

Meb Yayınları Türk Dünyası Coğrafyası Ders Kitabı Sayfa 67 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.