Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Youtube Kanalı
Türk Düşünce Tarihi Meb Yayınları

Türk Düşünce Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 180

Google Play Uygulama

“Türk Düşünce Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 180 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Türk Düşünce Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 180

Soru: Aşağıdaki yapılandırılmış kutucuklarda Cumhuriyet döneminde felsefi düşünceye ilişkin unsurlar verilmiştir. Kutucuklardaki numaraları kullanarak soruların cevaplarını yazınız. Aynı kutucuğu birden fazla cevap için kullanabilirsiniz.

Soru: 1) Modern Batı medeniyetini şekillendirdiği düşünülen kavramlar hangileridir?

  • Cevap: 5, 8, 10, 15

Soru: 2) Cumhuriyet’in kuruluş felsefesine yön veren idealler hangileridir?

  • Cevap: 7, 13, 16

Soru: 3) Cumhuriyet ideallerinin topluma aktarılmasında siyaset, sanat ve edebiyatla birlikte anahtar rol üstlenen alanlardan biri hangisidir?

  • Cevap: 11 (felsefe)

Soru: 4) 1940’lı yıllardan sonra çeviriler yoluyla düşünce sahasında etkili olan akımlar hangileridir?

  • Cevap: 2, 4

Soru: 5) Felsefenin kurumsallaşmasında ve kitlelere ulaşmasında rol oynayan kurumlar hangileridir?

  • Cevap: 1, 3, 12

Soru: 6) Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında etkili olan felsefi akım hangisidir?

  • Cevap: 9

Soru: 7) İnsancılık anlamına gelen kavram hangisidir?

  • Cevap: 14

Soru: Aşağıdaki soruların cevaplarını boş bırakılan alanlara yazınız.

Soru: 8) Cumhuriyet Dönemi düşünce akımları ile ilgili aşağıda verilen tabloyu doldurunuz.

  • Cevap:

Türk Düşünce Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 180 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
angry
1
clap
2
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!