Türk Düşünce Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 82
“Türk Düşünce Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 82 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Türk Düşünce Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 82
Soru: Aşağıdaki yapılandırılmış kutucuklarda İslam düşüncesinin özelliklerine ilişkin unsurlar verilmiştir. Kutucuklardaki numaraları kullanarak soruların cevaplarını yazınız. Aynı kutucuğu birden fazla cevap için kullanabilirsiniz.
- Cevap:
Soru: 1) İslam düşüncesinin merkezinde yer alan tek tanrı inancını ifade eden kavramlar hangileridir?
- Cevap: 10
Soru: 2) İslam düşüncesinin altın çağı olarak kabul edilen dönem hangisidir?
- Cevap: 6
Soru: 3) İslam düşüncesinin dinî boyutunu oluşturan İslami ilimler hangileridir?
- Cevap: 1, 4, 11, 14
Soru: 4) İslam düşüncesinin genel özelliklerini ifade eden kavramlar hangileridir?
- Cevap: 3, 5, 8, 12, 15
Soru: 5) Temel dayanağı ilahi olan ve beşerî düşünsel faaliyetlerle geliştirilen İslam düşüncesinin bu iki boyutunu ifade eden kaynaklar hangileridir?
- Cevap: 7, 9
Soru: 6) İslam düşüncesinin zaman ve mekân sınırı olmaksızın insanlığın ortak sorunlarına çözüm üretebilme özelliğini ifade eden kavram hangisidir?
- Cevap: 12
Soru: 7) İslam düşüncesinin değişen koşulların getirdiği yeni sorunlar karşısında vahiyle çelişmemek şartıyla güncel çözümler üretebilme, gelişime açık olma özelliği hangisidir?
- Cevap: 5
Soru: 8) İslam düşüncesinin varlığın maddi boyutunun yanı sıra ele aldığı diğer boyutu hangisidir?
- Cevap: 2
Soru: 9) İslam düşüncesinin delil ve kaynaklara dayalı analiz, sentez gibi akıl yürütme süreçleriyle inşa edilerek çelişki ve safsatalardan uzak olmasını ifade eden özelliği hangisidir?
- Cevap: 3
Türk Düşünce Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 82 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
























